Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zhroucení rodiče a přítel zabité snowboardistky (†26): Tereza byla jako anděl!

Autor: oj - 
6. března 2012
18:25

Rodiče a přítel Terezy S. (†26), kterou v sobotu zabil bezohledný snowboardista v Nízkých Tatrách, v pondělí přijeli na Slovensko do Brezna na policii. „Byla jako anděl, který chtěl každému pomáhat,“ řekl se slzami v očích Jiří. S Terezou měli před svatbou.

Lyžařské podmínky o víkendu na Chopku, kde k tragické nehodě došlo, byly příšerné. Chopok se proměnil v ledovou horu. Přestože od rána došlo k několika úrazům, vlekaři se rozhodli provoz nepřerušit. „Jak to mohli nechat zapnutý, když tam byly od rána samé úrazy? Možná kdyby nefungoval, mohla naše dcera žít,“ řekli Tereziny blízcí Novému Času.

Všechny, kteří byli v osudnou chvíli na zledovatělém svahu a viděli, co se stalo, prosím aby se obrátili na ně, nebo na policii.

Na policii vypovídal i kamarád mladé Češky Martin Hanes, který jel na lyžařském vleku hned za ní. „Najednou se objevil snowboardista. Tereza se mu už nestačila vyhnout tak, jako já.Po nárazu ztratila snowboard a letěla až za kopec 200 až 300 metrů. Když jsem ji našel, oživoval ji záchranář horské služby,“ popsal přesně tragické okamžiky Martin.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jannaj ( 2. prosince 2012 21:59 )

Dobry den, mohl by jste nám pomoc? Byl by jste schopen nám poskytnout informace, svědectví? Jsme ve fázi shromažďování informací a důkazů, které by objasnily smrt naší dcery. Prosím pomožte nám shromáždit dostatek důkazů. Předejte tuto výzvu ostatním. (jan.sedmík@telefonica.com]

bestf ( 7. března 2012 16:15 )

Já Terezku znala a byla dokonalá. nikdo by se neměl vyjadřovat, když jste jí neznali. neznám hodnějšího člověka!! Chytrá, hodná, krásná. Je smutné, že někoho tak skvělého tady haníte! hanba vám!

e.44 ( 7. března 2012 02:42 )

Taky mi to nezní moc upřímně. Samozřejmě škoda mladého života, ale ověnčovat mrtvé gloriolou jenom proto, že jsou po smrti.....

e.44 ( 7. března 2012 02:39 )

Zajímavé je, že podle většiny zpráv dívku srazil někdo, kdo spadl z vleku kvůli ledu kus nad ní. Takže nešlo o žádnou bezohlednost , ale o nešťastnou náhodu jejíž prvopříčinou byla nezodpovědnost vlekařů, kteří spustili vlek aniž by se přesvědčili o bezpečnosti povrchu pod ním.

illis ( 6. března 2012 23:14 )

Články jsem četla, všechny. Podstatou zmařeného života bylo sražení mladé dívky snowboardistou. Ten po srážce se měl ihned zajímat, co se stalo. Každý, kdo jde na sjezdovku, když pominu, že ta předmětná byla zledovatělá, by se měl chovat tak, aby neohrozil kohokoliv jiného. A věř mi, že sjezdovky neznám jen z vyprávění.

Zobrazit celou diskusi