Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

To je Tereza (†26), kterou zabil snowboardista na Slovensku

Autor: rvs, koj - 
5. března 2012
17:34

Tereza S. (†26) se z dovolené v Nízkých Tatrách domů už nikdy nevrátí. V sobotu ji srazil bezohledný snowboardista. Dívka padala 300 metrů a zastavila se až o stromy. Nehodu nepřežila. Jak prokázala pitva, mladá Češka si při pádu zlomila páteř. Přestože u ní záchranáři byli do dvou minut, pomoct už ji nedokázali.

Nešťastná rodina se postupně dozvídá, jak k tragické nehodě skutečně došlo. Snowboardista, který Terezu srazil, totiž z místa neštěstí okamžitě zmizel. Pokud ho policie dopadne, čeká ho pravděpodobně vězení.

„Předpokládám, že bude rozhodně obviněn z ublížení na zdraví z nedbalosti s následkem smrti,“ uvedl právník Jaroslav Ortman. Za tento trestný čin by mohl viník strávit dva roky ve vězení. „Záleží na znaleckém posudku, který určí přesnou příčinu smrti. Pokud navíc z místa ujel, hrozí mu ještě až pět let za neposkytnutí pomoci,“ dodal právník.

Příčinou smrti byl krvácivý šok po zlomenině páteře

Slovenská policie už má výsledky pitvy zabité dívky. „Příčinou smrti Terezy S. byl krvácivý šok po zlomenině hrudní páteře. Abychom zjistili, jak přesně k úrazu došlo, potřebujeme ještě vyjádření znalce z oboru mechanismu pádu,“ uvedla bánskobystrická policejní mluvčí Mária Faltániová.

Informaci slovenských médií, že příčinou smrti byl náraz do stromu, zatím policie odmítla potvrdit. „Záchranáři byli na místě do dvou minut. Vzhledem k povaze zranění ale již ženě nemohli pomoci,“ dodala Faltániová.

jannaj ( 2. prosince 2012 20:56 )

Dobry den, mohl by jste nám pomoc? Byl by jste schopen nám poskytnout informace, svědectví? Jsme ve fázi shromažďování informací a důkazů, které by objasnily smrt naší dcery. Prosím pomožte nám shromáždit dostatek důkazů. Předejte tuto výzvu ostatním. (jan.sedmík@telefonica.com]

zavodnik ( 6. března 2012 21:40 )

http://www.uschovna.cz/zasilka/H4JXAYHG5IU4KEH8-JCF http://www.uschovna.cz/zasilka/H1MPCDKWVJ4S29 GF-CPS

zavodnik ( 6. března 2012 20:01 )

lubo47 ked sa nevies lyzovat tak nelez do extremneho terenu, a radsej zostan v bufete na srdiecku alebo kosodrevine. a neviem co tam kecas o bubnoch ked to bolo z ratrakovane vid odkaz a pan zkrat chce foto tu ho mas sobota 3.3.2012 14:42 hod medzi 6 a 7 podperov vleku kosodrevina http://share-rapid.cz/stahuj/o38tt8t5 a toto predne derese o pol jedenastej rano http://share-rapid.cz/stahuj/toq819d0

user ( 6. března 2012 11:37 )

pre: pozustalyterezky: tu je link a pise chlapik kt tam bol pod nickom kixxo: skuste ho oslovit. inak uprimnu sustrast. http://bystrica.sme.sk/diskusie/1970188/4/Tragicke-umrtia-lyziarov-vysetruje-policia.html

lubo47 ( 6. března 2012 11:20 )

snažím sa to spätne preposlať, aby sme sa dopátrali svedka

Zobrazit celou diskusi