Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Školení podle VZP: Na Kanárech v hotelu s výhledem na pláž

Dceřiná společnost VZP vyhlásila výběrové řízení na seminář. Chtějí se opalovat, nebo pracovat?
Dceřiná společnost VZP vyhlásila výběrové řízení na seminář. Chtějí se opalovat, nebo pracovat?  (Autor: profimedia.cz)
Autor: poe - 
1. března 2012
08:06

Pláž nesmí být dál než 200 metrů… To není požadavek zmlsaného dovolenkáře, ale jedna z podmínek výběrového řízení na zahraniční seminář pro 17 lidí z dceřiné společnosti Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP). Té instituce, která se potýká s finančními problémy. Je to normální?

Minimálně čtyřhvězdičkový hotel s restaurací a barem. K tomu bazén se slunečníky a lehátky nejlépe v Turecku, na Kanárských ostrovech nebo v oblasti s obdobnými klimatickými podmínkami. Tak znějí další podmínky výběrového řízení. To by měl být ale spíš opalovací seminář pojišťováků…

„Nikdo z vedení VZP se semináře účastnit nebude. Jeho pořádání je plně v kompetenci Pojišťovny VZP, a. s. (tak se jmenuje dceřiná společnost – pozn. red.), která je komerční institucí,“ dušoval se při dotazu Blesku mluvčí VZP Jiří Rod. To potvrdila i Lucie Vojtíšková z marketingu a propagace Pojišťovny VZP. Kdo konkrétně na týdenní seminář, který se má uskutečnit v květnu, pojede, ale neuvedla. „Týkat se to bude našich pracovníků, kteří prodávají naše pojištění. Víc vám k tomu neřeknu. Nejsme veřejná instituce a informace tohoto charakteru vám nemusíme poskytovat,“ vysvětlila s tím, že jde o akci, která se netýká VZP. „My nemáme s velkou VZP společného nic, pouze je to náš akcionář,“ dodala.

A v tom je právě zakopaný pes. Jediným akcionářem Pojišťovny VZP, a. s., je Všeobecná zdravotní pojišťovna. A ta se neustále ocitá ve finančních problémech a hrozí, že se pacientům u ní pojištěným zkomplikuje život v nemocnicích.

Jakmile se Blesk začal o výběrové řízení zajímat, byla nabídka stažena z webu.

daniely ( 1. března 2012 13:04 )

znám pána,který pracuje v nemocnici jako ůdržbář a jezdí na dovolenou do zahraničí(od práce) in exclusive s rodinou!Peníze jsou,ale proč nestávkovat,české lidi jsou hloupé a lehce manipulovatelné!

gordon ( 1. března 2012 11:45 )

nový způsob tunelování VZP (jediný akcionář, hahaha)

stiiistko13 ( 1. března 2012 10:31 )

to je vidět,kde jsou peníze...dovolenou na kanárech vřele doporučuji,vloni jsem byla na Grand Canaria a pro jednoho v takovém hotelu s oll inc...27 tisíc a kolik,že jich tam z pojišťovny pojede? To radši neřeknou! Jsme jen národ ovcí...každý jen mluví,i já a skutek? UTEK )

hejkowitz ( 1. března 2012 10:23 )

Jsou to šmejdi...

rwitch ( 1. března 2012 10:18 )

dobrá práce Blesku??? nikoli - klame čtenáře! nejde o VZP, ale o PVZP - jak je psáno malými pismenky v textu, ta lékařskou péči nehradí Jinak souhlasím -je to na facku

Zobrazit celou diskusi