Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Wikileaks: Chávez trpí rakovinou, zbývá mu rok života

Rakovinou venezuelského prezidenta Hugo Chaveze se zabývají odborníci z Ruska, Kuby i Číny.
Rakovinou venezuelského prezidenta Hugo Chaveze se zabývají odborníci z Ruska, Kuby i Číny.  (Autor: ČTK)
Autor: oj - 
28. února 2012
08:14

Experti z Ruska, Kuby ani Číny s tím nedokážou nic dělat. Venezuelský prezident Hugo Chávez (57) trpí rakovinou a zbývá mu poslední rok života, odhalily maily lékařů zveřejněné v pondělí na serveru Wikileaks.

V mailech obviňují ruští lékaři své kubánské kolegy, kvůli zpackané operaci venezuelského prezidenta a předpovídají mu jen jeden rok života.

Loni v červnu přitom Chávez na Kubě podstoupil operaci, při které mu byl údajně úspěšně odstraněn zhoubný nádor velikosti baseballového míče. Prezident si chválil dobrou práci lékařů. Nic ale nebylo jak se zdálo.

V pátek se na ostrov znovu vrátil. V místě odstraněného nádoru se objevil nový. Chávez popřel, že by se rakovina dál rozšířila. Dokumenty zveřejněné na Wikileaks ale říkají opak. Nemoc už napadla tlusté střevo, lymfatické uzliny a kostní dřeň.

 

alex0800 ( 28. února 2012 14:53 )

Samovolná rakovina nebo další Litviněnko..? Tento člověk vadil mnoha lidem ze "západu".. Ani bych se nedivil.. Po JFK, RFK, Lady Di a mnoha dalších (různí vrazi, různé důvody)... Nebyl by prvním ani posledním..

Zobrazit celou diskusi