Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nezaplatíš milion? Zemřeš! Výbušninu poslal zadlužený myslivec

Bombový vyděrač bydlí v nenápadném domě v Lomu u Mostu
Bombový vyděrač bydlí v nenápadném domě v Lomu u Mostu  (Autor: Blesk – Helena Lacinová)
Autor: lac - 
26. února 2012
19:47

Nezaplatíš milion korun, příště zemřeš! Takový dopis a funkční výbušninu, i když s odpojenou rozbuškou, poslal vyděrač litvínovskému podnikateli Ladislavu Mandíkovi. Policie po měsíci pátrání vyděrače dopadla. Je jím zadlužený myslivec z nedalekého Lomu.

O O víkendu vyplynuly na povrch další okolnosti případu vydírání na Litvínovsku. Jaroslava Š. (37) policisté zatkli ve čtvrtek navečer a celý pátek vyslýchali a zajišťovali důkazy v jeho domě.

Blesk oslovil manželku obviněného, když pouštěla syna přicházejícího ze školy do vrátek. Ta viditelně uslzená zavrtěním hlavy odmítla věc komentovat. Obyvatelé Lomu jsou z události v šoku. Obviněný ze zvlášť závažného trestného činu je podle mínění místních slušný občan. „Znám je jako slušnou bezproblémovou rodinu,“ potvrdila starostka Lomu Kateřina Schwarzová.

„Motivem jednání obviněného muže bylo získání finančních prostředků,“ řekla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Na obyčejný domek, který si obviněný, původně z Loun, pořídil nedávno, má zástavní právo. Z myslivecké činnosti, kterou provozoval, zřejmě nemohl hypotéku zaplatit. „Já ho neznám. Jsem rád, že ho policisté tak brzy chytili,“ oddychl si včera vydíraný Mandík. Původně si myslel, že vyděrač může mít souvislost s minulým podnikáním, kdy ho vydírali celníci a chtěli osm milionů korun. A sám byl zapleten do nekalých kšeftů s motorovou naftou.

Obviněnému hrozí až osm let vězení. Kriminalisté podali návrh na jeho vzetí do vazby.

podplachetkouosoba ( 27. února 2012 00:45 )

co to je celý za skupina ty lidi tam? napadá mě jediný příměr - svinstvo.

Zobrazit celou diskusi