Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Z vraku Concordie vytaženo 8 těl: I ostatky pětileté dívky

22. února 2012
15:59

Ve vraku výletní lodi Costa Concordia bylo nalezeno dalších 8 mrtvých těl. Mezi nimi byla nalezena i pětiletá dívka Dyana Arlotti, která byla na lodi se svým otcem. Pro její matku tak vyhasl poslední plamínek naděje.

Rodiče Dyany byli rozvedení. Otec si dceru vyzvedl ze školky a vzal dceru na loď jako už několikrát předtím. Po nehodě se mu vystrašená exmanželka snažila dovolat, ale nikdo telefon nebral. Pomalu ztrácela naději a poslední kapkou pro ni bylo, když záchranáři ukončili pátrací akce. O své malé holčičce neměla žádné informace až doteď.

Nyní se odčerpává palivo z lodi. Za první týden byly odčerpány téměř dvě třetiny z 2400 tun nafty. Práce se pak přesunuly do zatopené zadní části, kde byly zřejmě nalezeny i oběti. „Těla jsou po tak dlouhé době ve vodě ve stádiu rozkladu,“ řekla médiím mluvčí záchranného týmu Francesca Maffini. Počet obětí tak stoupl na 21.

Costa Concordia s více než 4000 lidmi na palubě narazila na skalisko u ostrova Giglio u toskánského pobřeží 13. ledna. Největší podíl viny na neštěstí je přisuzován kapitánovi lodě Francescu Schettinovi. Ten je nyní v domácím vězení a čelí obvinění z podílu na smrti několika osob, z předčasného opuštění lodi a z chyb při řízení plavidla u italských břehů.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi