Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nová cestovka: Sveze turisty po místech, kde v Čechách bujela korupce

Autor: simao - 
8. února 2012
12:59

Neobvyklé výletní cíle má v plánu navštěvovat nová česká cestovní kancelář, která se hodlá specializovat na místa s korupční minulostí. Bude o procházky kolem domů pražských kmotrů, o černou díru na finance jménem tunel Blanka, o pole, kde záhadně vznikla stanice metra a další místa s podezřelou minulostí zájem?

Ve čtvrtek proběhne v Praze na Výstavišti veletrh Holiday World 2012 a filosof a překladatel Petr Šourek na něm chystá vyrukovat s těžkým kalibrem - nápadem na novou cestovní kancelář Corrupt Tour, která bude zprostředkovávat zájemcům výlety do oblastí spojených s nevyjasněnými finančními machinacemi a korupcí.

Podaří se mu s netradičním nápadem udělat díru do světa cestovního ruchu?

Že se o těch místech mluví? Nejlepší vidět naživo

V plánu jsou různé trasy, časem možná přibudou další. Třeba ta s názvem "Pražská nej", zahrnující návštěvu tunelu Blanka a jejího infocentra, stanice metra Letňany, která vyrostla k překvapení takřka všech v polích, a nebo budovy pražského magistrátu, kterým zmítaly kauzy Opencard a exekucí na majetku, včetně Karlova mostu.

Dalšími zastávkami by měly být i pražské nemocnice - Střešovice, Motol (kvůli údajnému systému prominentních pacientů) a IKEM, kde nakupovali za poněkud předražené ceny různé přístroje.

Perličkou na seznamu korupčních "památek" je pak rodinná hrobka bývalého generálního ředitele ČEZ Martina Romana či pražská vila podnikatele Romana Janouška.

"Řekl jsem si, že číst o všech těch kauzách je sice zajímavé, ale že stejně je nejlepší vidět ty věci na vlastní oči," prozradil ke svému záměru jeho autor pro server iHned.cz.

Za tři až pět stovek. A nejen po Praze

Zájezdy za korupcí však jsou plánovány i mimo hlavní město. "Hustý Ústí" má zájemce vyvézt na sever Čech a osobně seznámit se zdejším kontroverzním projektem, diskutovanou lanovkou k zámku Větruše.

Zároveň však dodává: "My korupci nekritizujeme, my ji pozorujeme. Chceme ukázat, že něco, co se jeví negativně, může být i zdrojem příjmů a zábavy." A snaží se tak neskrývaně najít mezeru na trhu.

Cena zájezdu? Plánuje se v rozmezí tří až pěti stovek. Nápad je to jistě zajímavý a originální, pokud vás však zprostředkované cesty za korupčním poznáním nezaujmou, můžete vyrazit alespoň na vlastní pěst. Třeba na dovolenou k Orlické přehradě.

annael ( 8. února 2012 13:10 )

Sveze turisty po místech, kde v Čechách bujela korupce? Tak to se tedy najezděj Těžko v Čechách najít místo kde korupce nikdy nebujela

rudyptak48 ( 8. února 2012 13:05 )

Projíždím se po těch místech denně, ono se jim totiž nelze vyhnout, a nemusím platit za cestovku. Jsou všude v našem českém ráji.

Zobrazit celou diskusi