Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Otec mrtvé Magdy (†0,5): Manželku nechápu, ale pořád ji miluji

Autor: simao - 
8. února 2012
12:42

Těžko se mu o tom mluví. Bartoloměj Wasniewski přišel o šestiměsíční dceru a za její smrt může jeho manželka Kateřina (22), která se však ze zoufalosti snažila přesvědčit, že její dítě unesli a přitom tělo Magdičky (†0,5) sama ukryla.

Na tiskové konferenci však přiznal: Je těžké pochopit chování mé ženy. Stejně jsem jí ale nepřestal milovat. Odborníci se však shodují - Kateřina je psychicky narušená. Prý se dokonce pokusila o sebevraždu...

Z chování jeho manželky Kateřiny je polská veřejnost zděšená. Poté, co jí (nešťastnou náhodou?) upadla doma šestiměsíční dcera Magda a utrpěla smrtelné zranění, si vymyslela historku o jejím únosu a vydala se tělíčko schovat na odlehlé místo do ruin starého domu u nepoužívané železnice. Tělo Magdičky zabalila do deky a zaházela kameny, hlínou a listím, aby pak šířila svědectví o tragickém únosu...

Manžel jí odpustil?

Bartoloměj si však prý našel cestu k odpuštění, a i když si uvědomuje, že není Kateřinu snadné pochopit, stále svou manželku miluje. A v hloubi duše věří, že není tak špatná, jak jí nyní vykreslují média, ale i její známí.

"Je těžké mluvit o pochopení," řekl na tiskové konferenci, kde se sešel hlavní vyšetřovatel s rodinnými příslušníky mladé matky Kateřiny, která mezitím čeká v cele v polských Katowicích na výsledek vyšetřování a následný soudní proces.

V téhle cele nyní čeká Kateřina W. na výsledek vyšetřování a následný soud. V téhle cele nyní čeká Kateřina W. na výsledek vyšetřování a následný soud. | Fakt.pl

Dle odborníků je narušená: Pokusila se o sebevraždu?

Mezitím se v polských médiích objevila spekulace, že krkavčí matka neodpustila sama sobě a pokusila se o sebevraždu. Z bloku věznice, kde pobývá, byl prý nahlášen pokus o otravu. Kateřina je prý raději pod soustavným dohledem. Komunikuje však pouze se svými dvěma spoluvězeňkyněmi, nikoli s přivolanými psychology.

Na cele tráví denně 23 hodin, na hodinu má právo opustit její prostory a vydat se na vězeňský dvorek. K dispozici má televizi, knihy i noviny. Podle psycholožky Christine Kmiecik-Baran však od začátku kauzy vykazuje jisté psychopatické rysy.

"Její chování není možné ospravedlnit," dodal pro polský Fakt.pl další oslovený odborník, profesor Nalaskowski. Mluví se sice o tom, že dítě bylo neplánované a matka nešťastná, ale "ve stejné době, kdy zasypávala dítě sutí, tlačily stovky matek v chladu vozíky se svými dětmi. Každý normální člověk dělá pro život svého dítěte vše."

jahodove_ticho ( 8. února 2012 20:55 )

podle xichtu je to pěkná roštěnka, i když vypatlaná. ošustit a opustit, nikoliv odpustit

bejsbolman ( 8. února 2012 13:41 )

vypitvat jí p i č u at už se to neopakuje.

annael ( 8. února 2012 13:06 )

Tak já nevim. To celou tu dobu, co měli ditě nebyl doma? Jak jinak by bylo možné si vysvětlit, že si nevšimnul jak se celou dobu k dítěti chovala, že mu nedávala žádnou lásku, že jí bylo nejprve lhostejné a pozdějí jí vadilo a začala ho nesnášet a možná i nenávidět, jak to popsala její kamarádka? Podle mě je to klasický sobecký chlap, co všechno kolem dítěte a domácnosti nechá na ženě, vůbec se o nic nezajímá a pokud je doma uklizeno, má včas jídlo na talíři a dítě ho brekem neruší ze spaní, tak si myslí, že je všechno v naprostém pořádku.

Zobrazit celou diskusi