Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rusové tvrdí: Hitler je pohřben v ledu Antarktidy

Leží tělo nacistického vůdce Adolfa Hitlera hluboko pod ledem Antarktidy?
Leží tělo nacistického vůdce Adolfa Hitlera hluboko pod ledem Antarktidy?  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ljš - 
8. února 2012
10:02

Ruská státní zpravodajská agentura vydala velmi kontroverzní zprávu. Podle ní by tělo nacistického diktátora Adolfa Hitlera (†56) mohlo být uloženo hluboko ve věčném ledu Antarktidy!

Ruská média teď ve vší vážnosti spekulují o možnosti historického nálezu. Ruští vědci se totiž skrz téměř čtyřkilometrovou vrstvu antarktického ledu dostali k jezeru Vostok. Někde blízko něj by se prý mohlo nacházet i tělo jedné z největších zrůd v dějinách lidstva.

Podle jedné z teorií bylo totiž Hitlerovo tělo po sebevraždě, kterou spáchal 30. dubna 1945, naloženo do ponorky U-977 a převezeno na Antarktidu do  tajného nacistického bunkru právě někde v blízkosti jezera Vostok. Tam se prý měli nacisté pokoušet svého vůdce naklonovat.

Většina ruských historiků se však spíše přiklání k teorii, že bylo diktátorovo tělo převezeno do Ruska a identifikováno podle zubů.

Co jezero skrývá?

Po více než třiceti letech vrtání se ruští vědci podpovrchovému jezeru Vostok přiblížili na dosah. "Naši vědci včera na stanici Vostok skončili v hloubce 3.768 metrů a dosáhli tak povrchu subglaciálního jezera," cituje ruská agentura Ria Novosti nejmenovanný zdroj.

Jezero Vostok je od okolního světa odříznuto už miliony let. Vědci se domnívají, že v něm mohou najít na Zemi dosud netušené formy života.

salto ( 8. února 2012 14:13 )

a čaušesku s ním

jiriforman ( 8. února 2012 12:44 )

vilaamalka ( 8. února 2012 11:08 )

Škoda že ho tam nehodili ještě zaživa, mohli ho teď rozmrazit a soudit za zločiny proti lidskosti.

mandat ( 8. února 2012 10:52 )

Je zajimave,ze pred dvema lety Rusko prohlasilo,ze Hitlerovo telo bylo prevezeno do Moskvy a bylo vse utajeno.

hofihofi ( 8. února 2012 10:34 )

Ada byl v poslednichh dnech v tak zoufalem zdravotnim stavu, ze by to ani neslo a navic meli vsichni jine starosti, nez zachranovat silence, byl jim k nepotrebe, tam uz se kazdy staral jen sam o sebe, ale forek je to dobrej a ctivej

Zobrazit celou diskusi