Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Syn Sarkozyho se přiotrávil jídlem v Praze

Syna francouzského prezidenta Nicholase Sarkozyho Pierra (vpravo) přepadly na Ukrajině žaludeční potíže a musel být hospitalizován
Syna francouzského prezidenta Nicholase Sarkozyho Pierra (vpravo) přepadly na Ukrajině žaludeční potíže a musel být hospitalizován  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK, ljš - 
25. ledna 2012
20:43

AKTUALIZOVÁNO: Nejstarší syn francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho Pierre (26) byl na Ukrajině hospitalizován kvůli otravě jídlem. Do Oděsy, kde měl mladík vystoupit jako DJ, letěl v úterý z Prahy a špatně mu podle ukrajinských zdrojů bylo už cestou z české metropole.

Šestadvacetiletý Pierre Sarkozy, známý v hudebním světě pod jménem DJ Mosey, přiletěl do Oděsy, aby v elitním klubu Čajkovskij uspořádal koncert. Podle zástupce ředitele klubu, kterého cituje internetový server Segodňa.ua, se mu během večera udělalo velmi špatně a byl odvezen do místní nemocnice. Tam lékaři konstatovali středně těžkou otravu jídlem.

Restaurace podle něho nemá na zdravotním stavu francouzského hosta žádný podíl. Během večera údajně pil pouze minerální vodu, což dokazují záběry z průmyslové kamery. Sám Pierre prý dnes ráno podle serveru Segodňa.ua místnímu starostovi, který ho přišel navštívit do nemocnice, řekl, že špatně mu bylo už před příchodem do klubu a že se přiotrávil v Praze, z níž přiletěl na Ukrajinu.

V oděské nemocnici byl Pierre Sarkozy podle ukrajinských médií pod trvalou kontrolou agentů ochranky ukrajinského prezidenta a kontrarozvědky.
Dnes v podvečer mladíka odvezl bílý mercedes v doprovodu dvou vozidel na oděské letiště. Tam Pierre nastoupil do zvláštního letadla, které tam přistálo i s týmem francouzských lékařů, a odletěl. Podle zdrojů ukrajinských pořádkových sil stroj směřoval do Lyonu. Francouzské velvyslanectví na Ukrajině odmítlo příhodu komentovat s tím, že jde o soukromou návštěvu.