Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Blíží se konec volného stahování filmů a hudby? Padli další velcí hráči

Autor: simao - 
24. ledna 2012
18:04

Po Megauploadu končí další! Z trojice serverů Fileserver, Filesonic a Uploadstation, známých počítačovým uživatelům i u nás, si už nový díl seriálu a nebo oblíbenou MP3 nestáhnete. Po zatčení šéfa Megaupload pokračuje tažení proti internetovému pirátství. Rozmáhá se strach před postihy. Volné stahování filmů a hudby je tak čím dál tím víc v ohrožení!

FBI vyhlásila tažení proti internetovým pirátům a za mříže už dostala šéfa jedné z největších společností, poskytující na internetu prostor pro sdílení nelegálních kopií filmových snímků i hudby.

Kim Schmitz alias John Dotcom, internetový boháč a hlava Megauploadu, čeká na rozsudek a hrozí mu až 55 let vězení! A řada webů se začíná klepat strachy, na koho udeří policie příště.

Končí trio Filesonic, Fileserver a Uploadstation

Svou činnost tak raději výrazně omezily servery Filesonic, Fileserver a Uploadstation. Do 30. ledna z nich pak jejich správce smaže veškerá data! O ukončení provozu rozhodla společnost Uploadbox.com, která se o ně starala. Začíná jít totiž o pěkně riskantní podnik.

To české weby, mezi jejich lídry patří Uložto a ShareRapid.cz, se zatím postihů nebojí. Prý i díky tomu, že má ČR odlišný právní řád oproti tomu americkému. Podle odborníků na internetové právo by si však tak jisté svou budoucností být neměly. Porušování autorských práv se děje i u nás. A úbytkem zahraničních webů se navíc zužují jejich zdroje, odkud se na ně dostávala žádaná data.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

adoube ( 25. ledna 2012 09:07 )

Na seriály, filmy koukám jen na netu. Většina těch seriálu v ČR ani neběželo. Problém je, že ta data legálně stáhnou, online sledovat ani nejsou. Megavideo mělo limit, a uživatelé se naučili ho platit. Tak by platili i legální server s větší kvalitou a jistotou, že tam nový díl bude. Oni sami se obírají o peníze. Dnes už nikdy nechce být zahlcen dvd nebo cd když si to pustí jednou. Na youtube př, už je mnoho filmů, ale nejsou to zrovna trháky. Pár pokusů už existuje, ale chce to kompaktní celosvětový web s odnožemi mezi jednotlivými státy.

jahodove_ticho ( 24. ledna 2012 23:04 )

Tobě už není pomoci. Napiš závět ve prospěch OSY a obřadně spáchej sebevraždu s nějakým poselstvím typu: "a tak jsem skončil jen díku tomu, že jsem za vše neplatil"

vysta ( 24. ledna 2012 21:42 )

gevi nic neni spatne pisnicky,filmy (nemuzes sdilet torrent atd.)si pro svou VLASTNÍ potrebu muzes stahnout kolik chces hry a software uz je o necem jinem

kung-fu-jane ( 24. ledna 2012 20:52 )

Záleží na úhlu pohledu. Ale nejdůležitější je, jako při nevěře, a to: zatloukat a zatloukat....

gevi ( 24. ledna 2012 20:36 )

Já rádio poslouchám jen v autě. Doma mám asi 500-600 písniček na počítači a hraju si je v náhodném výběru. Skoro všechno mám staženo z ulozto. To je špatně?

Zobrazit celou diskusi