Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Falešná gynekoložka žije jako legendární podvodník: Chyťte mě, když to dokážete

Autor: Vlaďka Hradská - 
24. ledna 2012
06:39

Neuvěřitelné! Životní příběh falešné gynekoložky z Bechyně, která se narodila na Slovensku jako Martin Sloboda, kopíruje historii amerického podvodníka Franka W. Abagnalea. Na filmovém plátně ho ve snímku Chyť mě, když to dokážeš ztvárnil Leonardo DiCaprio. Frank bez problémů svedl sehrát, stejně jako falešná gynekoložka z Bechyně, právníka i lékaře!

Lžigynekoložka Alexandra Slobodowa a lžiprávnička Sandra Svobodová, která bývala Martinem Slobodou, na svém profi lu na Facebooku přiznává, že jejím nejmilejším filmem je Chyť mě, když to dokážeš od Stevena Spielberga. A právě tento film o věhlasném podvodníkovi, kterému naletěla celá Amerika, ji nejspíš inspiroval k životu plnému mystifikací.

Martin Sloboda se nechal přeoperovat na ženu a pod jménem Sandra Svobodová již před lety vystupoval jako předsedkyně občanského sdružení Vnitrostátní a mezinárodní arbitráže Ad Hoc. Svobodová v roli právničky obelstila stovky lidí, včetně známých celebrit Heleny Vondráčkové, Moniky Absolonové či Veroniky Žilkové, a přišla si na desítky milionů korun.

To jí ale nestačilo. Legendární Frank dokázal všechny přesvědčit, že je dětským lékařem. Ona, nyní už jako Alexandra Slobodowa, většinu loňského roku věnovala úsilí otevřít si vlastní moderně zařízenou ordinaci. Tu si vybavila v jihočeské Bechyni a pasovala se do role gynekoložky. Dokonce stačila týden ordinovat, vyšetřovat pacientky a předepisovat léky. Inspiraci, jak se věrohodně zhostit role lékařky, tentokrát sbírala i v dalších filmech a seriálech. Na Facebooku píše, že ji baví američtí Chirurgové, česká Nemocnice na kraji města či film Chyťte doktora.

Vrcholem drzosti je, že se vyznala i z obdivu k proslulému mystifi kátorovi Boratovi.

Slobodowou v její cestě za mystifikací dosud nedokázalo nic zastavit. V roce 2009 ji soud odsoudil za podvody. Po roce a půl ji z vězení pustili na podmínku. To už zřejmě měla v hlavě plán, jak se stát lékařkou. Padělání diplomů a dalších dokladů pro ni bylo hračka. Před několika dny ji policie obvinila z poškozování cizích práv a z nedovolené výroby a držení omamných látek a jedů.

Skončila ve vazební věznici, kde bude mít dost času přemýšlet. Tentokrát možná o tom, jak se stát pilotem. Stejně tak, jako to uměl Frank.

ooo69 ( 24. ledna 2012 11:53 )

Sloboda na hrad !!!

szyslak ( 24. ledna 2012 06:59 )

Remesova a spol k ni prej chodej na vysetreni

Zobrazit celou diskusi