Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Evakuace Concordie: Rusové si kupovali místa v záchranných člunech

Autor: ljš - 
23. ledna 2012
10:30

Italští vyšetřovatelé se zabývají skandálním podezřením. Posádka ztroskotané lodi Costa Concordia při evakuaci údajně prodávala místa v záchranných člunech. Kupovali si je prý především bohatí Rusové.

"Když jsem uviděla, jak se blíží první záchranný člun, hned jsem k němu běžela, abych pomohla ženám, dětem a zraněným. Ale člun byl plný zdravých mužů a žen v elegantních šatech. Všichni mluvili rusky,"  řekla deníku Bild Anichini Franca (52), která bydlí přímo v přístavu.

Vyvstalo tak podezření, že posádka některé cestující na člun pustila za úplatek. Italský deník La Republica přitom informoval, že celá řada zdravotně postižených pasažérů byla ponechána bez pomoci a na záchranné čluny se dostali až v závěrečných fázích evakuace.

Luxusní loď Costa Concordia ztroskotala u břehů italského ostrova Giglio v pátek 13. ledna. Na palubě bylo tehdy přes čtyři tisíce lidí. 13 z nich nehodu nepřežilo, po dalších více než dvou desítkách z nich záchranáři pátrají. Na vině je pravděpodobně kapitán lodi, Francesco Schettino, který s lodí připlul příliš blízko, aby pozdravil obyvatele ostrova. Z lodi pak zbaběle utekl mezi prvními.

jakub-moravec ( 24. ledna 2012 10:19 )

gogo, neplavci si museli koupit místo ve člunu a také ti kteří ještě s dovolenou nechtěli skončit a chtěli se vydat na moře dál.

gogo ( 23. ledna 2012 14:15 )

Nač kupovat místa v člunech ? Vždyť ta loď téměř přistála u břehu ...

wojtylak ( 23. ledna 2012 13:48 )

ve zločinném kapitalismu jsou zbohatlické bestie pány nad životem i smrtí.

cert ( 23. ledna 2012 12:53 )

Omyl. Tohle začali američané. Naučili svět obchodovat se zdravím a tihle jejich myšlenku jenom zdokonalili a rozvinuli na platbu za život.

elssa ( 23. ledna 2012 12:10 )

No to rusové mají zažité z domova ,a v egypte kdo myslíte že je naucil chtít bakšisné, no prece rusovéa ted to ucí tunisany, jakmile tam tedka dorazíte, hned s evás ptají odklud jste,a jakmile z ruska, je jasné že si zaplatíte nadstandartní sluzby, bohatym rusum s elíbí mít cerny otroky co za pár dolaru udelají i kotrmelec, a na té lodi tomu verím, funguje to tak,

Zobrazit celou diskusi