Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zkáza lodi Concordia: Ke dnu šel luxus za 14 miliard

Autor: jav - 
16. ledna 2012
12:55

FOTO: Více než 4 000 cestujících si mohlo na palubě obří lodi Concordia užívat nevídaného luxusu a pohodlí. Na palubě plavidla, které šlo u italského ostrova Giglio během několika minut ke dnu, měli k dispozici čtyři bazény, tenisové kurty, celou řadu restaurací i barů. Vybavení tohoto plovoucího hotelu stálo přes 14 miliard korun.

Stavitelé luxusní lodi nezapomněli na nic, co mohlo cestujícím pobyt na palubě zpříjemnit. Ubytování byli v komfortních kajutách. Pokud se chtěli pobavit, měli k dispozici divadlo Atény. Po představení mohli zavítat do restaurace Milán, zajít si zatancovat do tanečního sálu Vídeň nebo do Disko Lisabon. Živou hudbu si mohli poslechnout v Pianobaru Budapešť.

Luxus na každém kroku

Pokud jste si chtěli užít vodních radovánek, stačilo si na horní palubě vybrat jeden ze čtyř bazénů. U nich byl k dispozici také whirpool i bar. Areál Samsara Spa na ploše 6000 m2 zahrnoval fitness centrum na dvou palubách, tělocvičnu, relaxační salón, finskou saunu a parní lázně, kasino, internetovou kavárnu, knihovnu, hernu, dětský Squok Club, brouzdaliště pro malé děti, F1 simulátor a také velkoplošnou obrazovku na palubě u bazénu.


Luxusně byly zařízeny i kajuty pro cestující Luxusně byly zařízeny i kajuty pro cestující | Profimedia.cz
Všechny kajuty měly klimatizaci, interaktivní satelitní TV, minibar, bezpečnostní trezor, telefon, koupelnu s WC a vysoušečem vlasů. K dispozici byl cestujícím 24hodinový pokojový servis.

A pokud chtěli cestující utrácet, měli k dispozici i obrovské nákupní centrum s butiky a obchůdky, které dokázaly uspokojit i to nejnáročnější přání.

To všechno je nenávratně ztraceno – luxus na každém kroku si už budou moci užívat jenom ryby…

karfika ( 17. ledna 2012 17:29 )

boomer1010 - hovoris mi z duse. Konecne nekdo kdo to vidi tak jako ja. Chce to opravdu osobni zkusenost. A dodavam, ze dost Cechu tuto zkusenost ma. Pravdou ale je, ze Cesi na techto lodich zpravidla pracuji a zkusenost tedy maji jako personal a ne jako hoste.

boomer1010 ( 17. ledna 2012 13:01 )

Koukám nejjasněji v tom mají ti, co na podobné lodi nikdy nebyli, nebo ji přímo opovrhují, vždyť je to snobské, drahé, srovnatelné se zábavným parkem, obchodním centrem. Samozřejmě. Držte se svého názoru. To je správné a chlapácké. A vy ostatní? Zkuste zapřemýšlet. Všeobecně doporučuji. Pro mě osobně je to nejlepší kombinace pobytového a poznávacího zájezdu, s výborným servisem ve kterékoliv destinaci /all inclusive je zde podřadný termín, jde především o servis/. Ať jste na pevnině nebo ostrově, stále máte k dispozici svou kabinu, oblíbenou restauraci, zkrátka zázemí. Jezdíte tří až čtyřčlenná rodina na dovču? Třebas jednou za čas do Egypta nebo obdobné destinace? Ok, pak stejnou dovolenou, s mnohem větší svobodou, servisem a změnou prostředí zažijete na lodi. Je snad hotel /kamenný nebo plovoucí/ špatný za to že nabízí nepřeberné možnosti relaxu, gastro a kult.zážitků, nákupů? Myslím že ne, je to jen o vás. Pravda, odolejte, když obchody mají směšné ceny. Převším kvůli tomu, že v portu musejí být zavřené, na vodě otevřené /duty free-proto/. Ale to je vcelku jedno. Kdo se odvážil vyzkoušet tuto dovolenou, dá mi za pravdu, že ztráta času, peněz ani iluzí to nebyla. Stačí nepodlehnout cestovce a vybrat si plavu napřímo u rejd.společnosti. Když nakoupíte v USD, cena je /respektive díky kurzu byla/ výrazně nižší. Pokud se díváte na ilustr.foto kabiny /penthouse,1/2villa apd./, samozřejmě cena je mimo rank. Nunto říci, že takových je na lodi asi jako šafránu. Co na ceně rozhoduje je podlaží, velikost okna a kabiny. Ale to už bych se rozepisoval. Jen jsem chtěl napsat svůj díl náhledu na věc a přitom se do nikoho nenavážet .

rambajs ( 17. ledna 2012 01:03 )

pro bohaté.... každý z Vás mohl být bohatý... Pokud nejste, tak jste to nikdy nepotřebovali, nebo jste svůj život jednoduše propr*cali.

karfika ( 16. ledna 2012 17:52 )

Nepovazuji se za snoba a nekolik dovolenych jsme takto travili. Pokud si clovek nepronajme tu nejdrazsi kajutu, tak cena neni zas tak vysoka v porovnani se scenarem, kdyz bychom se meli presouvat z mista na misto letadlem ci vlakem, bydlet v hotelu, platit za pronajem auta, platit za stravu, platit za divadleni prestaveni, za vstupenku na koupaliste..... Tady na lodi se plati cena za kategorii kajuty a vse ostatni je jiz v cene (doprava, strava, zabava). Casove usporne a jedname o pohodli cestovani, ne o luxusu.

elssa ( 16. ledna 2012 17:24 )

nejsem snob, ale klidne bych tam jela, jinak na vandry jsem jezdila ve 20, dneska uz jsem pohodlná, a nikdo by me tam nedostal, ani pod stan, to radsi nikam

Zobrazit celou diskusi