Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Takhle šetří Řecko: Sociální výhody pro pedofily i gamblery!

Řekové se bouří, vláda chrání pedofily a poskytuje jim finanční zvýhodnění
Řekové se bouří, vláda chrání pedofily a poskytuje jim finanční zvýhodnění  (Autor: Blesk)
Autor: INT, ljš - 
10. ledna 2012
10:18

Řecká vláda znovu velmi pobouřila své občany, když na seznam zdravotně postižených vložila také pedofily, exhibicionisty a kleptomany. Někteří z nich pak mají větší úlevy, než například lidé po transplantacích orgánů.

Národní svaz handicapovaných označil tento krok jako nepochopitelný. Na seznam byli navíc dopsáni i pyromani, gambleři, fetišisté a sadomasochisté. Ministerstvo práce sice nejprve argumentovalo tím, že chtělo těmto lidem zajistit lékařskou péči a finanční zvýhodnění, ale po velké vlně kritiky přislíbilo, že svůj krok ještě zváží.

Bouří se zejména velká část nemocných a zdravotně postižených Řeků, jimž vláda kvůli krizi rapidně seškrtala jejich dávky. "Myslím, že to je obrovská chyba. Ministerstvo by mělo mít úplně jinou politiku směrem k postiženým. Někteří lidé mohou být kvůli novým kvocientům o dávky úplně přijít," řekl agentuře AP Yiannis Vardakastanis, který stojí včele svazu.

marie60 ( 10. ledna 2012 12:35 )

Ježkovy voči, to snad ani není pravda co je tam za oslíky!!

jana999 ( 10. ledna 2012 12:15 )

je fakt, že v EU bude za chvíli handicap být zdravý a normální

hlasbozi ( 10. ledna 2012 12:13 )

No a u nás to je jiné? Dotovaná a všelijak zvýhodňovaná auta se symbolem invalidního vozíku a vyhrazené parkovací místa nedostávají zdaleka jen ti, co mají mobilní omezení.....stačí, aby bylo v rodině mentálně omezené dítě a dostane majitel značku pro invalidy (s invalidním vozíkem), jezdí po pěší zóně, dostane nemalé prostředky na provoz auta apod. Přitom ani to dítě vozit v autě už nemusí, to už nikdo nekontroluje.

gogo ( 10. ledna 2012 11:31 )

Řecko že šetří ?? Tůůůdle !

aronak ( 10. ledna 2012 10:44 )

Pokud jim budou z Evropy přicházet stále nové a nové půjčky v miliardách eur, které nebudou muset splácet, tak proč by se omezovali? Spíš by to mělo znepokojovat občany v ostatních státech Evropy, na co přispívají. U nás jsou také některé dávky, které normální člověk nepochopí, proč se vyplácí (ale jen někomu).

Zobrazit celou diskusi