Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Pilot havarovaného balónu: Posílal pozvánky na svatbu

Autor: INT, ljš, Kjos - 
9. ledna 2012
10:31

V dubnu se měli brát, a tak už začali rozesílat pozvánky. Nina Keynak se však svatby se svou láskou nedočká, její dlouholetý přítel a profesionální pilot Lance Hopping (†50) v sobotu uhořel při přistání horkovzdušného balónu a s ním i všech jedenáct pasažérů.

Čekali ji ty nejkrásnější přípravy v životě - výběr šatů, svatební kytice, hudba... Nic z toho si nešťastná Nina neužije. Čekají ji jen slzy a místo bílých šatů černé. Ona i Lance se přitom na svatbu tolik těšili, brát se měli, až v dubnu, ale pozvánky rozeslali s předstihem už na začátku roku. Chtěli mít všechno perfektní.

Po Hoppingovi zůstala nejen zoufalá snoubenka, ale také dvě dcery z předchozího manželství a vnučka. "Pokoušíme se s tím vyrovnat, momentálně tu jsme ale jako v domě duchů," řekl novinářům jeho otec Robert.

Příbuzní se dívali

V sobotu byl na Novém Zélandu nádherný den, slunce zářilo a nabízelo tak krásné výhledy. Do balónu k velmi zkušenému a respektovanému pilotovi Lanci Hoppingovi nastoupilo 11 cestujících, kteří výlet dostali většinou jako dárek k Vánocům.

Samotný let probíhal bez problémů. Při přistání však koš balónu zavadil o elektrické vedení a začal hořet. Celou tragédii navíc sledovaly desítky příbuzných obětí, kteří se přišli na své nejbližší podívat. Jeden manželský pár se údajně pokusil zachránit skokem z výšky asi 50 metrů, ale ani jeden z nich to nepřežil.

Zobrazit celou diskusi