Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Před košickým McDonaldem vybuchla bomba

Autor: Čas.sk, šim - 
29. prosince 2011
13:01

Nedaleko centra Košic vybuchla bomba s nástražným systémem. Exploze po okolí rozmetala hřebíky, které měla výbušnina v sobě. Jen zázrakem nikoho nezranila.

Zatím neznámý útočník nastražil bombu do plechového odpadkového koše před restaurací McDonald‘s v košické Ulici protifašistických bojovníků. Místo je v blízkosti nákupního centra a nedaleko luxusního hotelu.

Pachatel podle policejního mluvčího Alexandra Szabóa nálož aktivoval z dosud nezjištěného místa. Výbuch nastal kolem 17:20. „Svým počínáním ohrozil lidi na životě. Naštěstí nebyl nikdo zraněný,“ řekl mluvčí. Pokud bude pachatel dopaden a bude mu prokázána vina, hrozí mu trest až 10 let vězení.

„Bydlím asi 300 metrů od té restaurace. Výbuch jsem zaregistroval, trochu se nám zatřásla okna,“ vypověděl pro slovenský Nový Čas jeden Košičan. Jeho soused je výbuchem šokovaný. „Jsou to mafiánské praktiky. Člověk, který umísťuje výbušniny na frekventovaná místa, je buď šílenec, mafián nebo bezcitný člověk. Vždyť to mohlo zranit mnoho lidí,“ dodal.

annahradecek ( 29. prosince 2011 14:51 )

Co je tady? Zorganizovat s umí lékaři, ne tak ti nejpostiženější, dělníci.Nastražit bombu před Mc Donamdem je samozřejmě hloupost a nesmysl,který nic neřeší. Pokud se někomu něco nelíbí, musí to řešit formou protestu a vyjádřením nespokojenosti, ne takto.

Zobrazit celou diskusi