Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Smrt mladé maminky (†20): Vzala o pár tabletek proti bolesti víc

Malý Jayden už svou maminku Desiree nikdy neuvidí
Malý Jayden už svou maminku Desiree nikdy neuvidí  (Autor: profimedia.cz)
Autor: INT, ljš - 
15. prosince 2011
18:04

Roční chlapeček Jayden svou maminku Desiree (†20) už nikdy neuvidí a nebude si ji pravděpodobně ani pamatovat. Zabily mu jí zdánlivě neškodné tabletky proti bolesti obsahující paracetamol. Žena si jich vzala jen o několik víc, než je doporučené množství, za několik dní zemřela na selhání jater.

Dvacetiletá Desiree Phillips trpěla po nenáročné operaci, kdy jí lékaři z prsou vyjmuli několik nezhoubných bulek, velkými bolestmi. Na ty brala volně prodejné léky proti bolesti.

"Musela si jich vzít o několik víc, než je těch předepsaných osm denně. Vypadala celou dobu v pořádku, pak ji ale zničeho nic našel její přítel zhroucenou na pohovce," řekl deníku Daily Mail dívčin dědeček.

Dívka byla okamžitě se selháním jater převezena do nemocnice a lékaři rodině řekli, že její stav je velmi vážný a bude muset okamžitě podstoupit transplantaci jater. Její tělo nový orgán ale odmítlo a Desiree po týdnu zemřela.

"Když jsou léky proti bolesti takhle nebezpečné, měly by se prodávat na předpis. Na cigaretách je taky napsáno "Kouření může zabíjet", ale krabička s paracetamolem nevypadá nebezpečně," zlobil se dědeček Desiree.

O malého Jaydena se nyní bude starat jeho otec. "To dítě si nezaslouží vyrůstat bez matky jen kvůli tomuhle," řekla reportérovi Jaydenova babička Ayshea.

pgga ( 16. prosince 2011 05:01 )

Presne tak..vzala si "pouze vic tabletek" proti "bolesti"

Zobrazit celou diskusi