Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zaměstnanci Wüstenrotu: Za odměnu výlet do bordelu v Riu

Ilustrační foto. Zaměstnanci německého Wüstenrotu byli odměněni velmi zvláštním zájezdem do Brazílie
Ilustrační foto. Zaměstnanci německého Wüstenrotu byli odměněni velmi zvláštním zájezdem do Brazílie  (Autor: Foto Blesk)
Autor: pej - 
13. prosince 2011
22:18

Každý si přeje, být za své pracovní povinnosti řádně odměněn. Své o tom ví i němečtí zaměstnanci stavební spořitelny Wüstenrot, kteří za svou kvalitně odvedenou práci získali v dubnu 2010 možnost návštěvy luxusního bordelu v Rio de Janeiru, kde si mohli vybrat prostitutky dle libosti.

Přibližně dvacet zástupců firmy Wüstenrot získalo v loňském roce za své pracovní úspěchy možnost návštěvy Ria de Janeira. Konkrétně tak mohli spolu se svými kolegy a nadřízenými zavítat do nočního klubu "Barbarella."

To pro ně ovšem může mít neblahé následky. "Nebudeme podporovat nebo financovat žádnou činnost, která je v rozporu s naším etickým kodexem," nechal se slyšet Bernd Hertweck, jeden z vedení stavební spořitelny a v zápětí dodal:    "To, co se stalo během oné služební cesty, je samozřejmě za porušení kodexu považováno."

Copacabana nebo luxusní night club?

Wüstenrot ale odolává a celou situaci zlehčuje. Prý se zaměstnanci byli v Riu podívat na slavný fotbalový stadion Maracana a na neméně slavnou Copacabanu.

Zdroj ale uvádí zcela jiné informace: "Otevřely se dveře autobusu, ze kterého vyskákala skupina zaměstnanců stavební spořitelny Wüstenrot spolu s vedením a ředitelem. Všichni se nahrnuli do podniku zvaného "Barbarella", kde si můžete dopřát sex za peníze. Nevěřil jsem vlastním očím."

K případu se vyjádřil i finanční expert Niels Nauhaus: "V konečném důsledku jsou tyto výlety financovány z pojištění."

Dle svých slov se obává, že se tato forma odměn stává stále rozšířenější a atraktivnější. "Jedná se o druhý známý skandální případ motivačního ohodnocení v krátké době, je tedy nutné předpokládat, že se jedná o špičku ledovce," dodal Nauhaus.

Zobrazit celou diskusi