Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Brno bojkotuje Vánoce: V ulicích se strhlo nákupní šílenství

Video se připravuje ...
Autor: Gabriela Peringerová - 
9. prosince 2011
15:05

VIDEO: Po kočičích hlavách a přes tramvajové koleje vyběhla ve čtvrtek večer skupinka lidí s nákupními vozíky naplněnými vánočními dárky a krabicemi do centra Brna.

Kdo si při pohledu na dvojice pádící za rachotícími vozíky Českou ulicí směrem k náměstí Svobody pomyslel, že předvánoční šílenství graduje, byl na omylu. V Brně se totiž recesisté neobvyklým způsobem rozhodli upozornit na nesmyslnost vánočního shonu a nakupování. Akce nesla příhodný název: Antinákupní vánoční smršť.

Mezi Joštovou ulicí a Šilingrovým náměstím, kde byl cíl závodu, museli soutěžící splnit několik úkolů a proběhnout sedmi stanovišti. „Pouštěli svíčky na lodičkách z ořechů nebo strouhali zeleninu do vánočního bramborového salátu. Nákupní košík měli přitom připoutaný k jedné ruce,“ prozradila Lucie Vašková z organizace Court of Moravia podle které, předvánoční nákupní šílenství nemá žádný smysl.

Většina soutěžících, přestože se rozhodla soutěže zúčastnit, tvrdila, že s Vánocemi a nakupováním dárků problémy nemá. „Vánoce mám rád, dárky také rád dostávám a dávám. Tato akce je recese a protože legrace a možnosti pobavení není nikdy dost, jsem tady,“ tvrdil například mladík, který dorazil s bezkonkurenčně největším počtem krabic navršených na nákupním vozíku.

pohadkamaje ( 9. prosince 2011 17:56 )

Tvrdí, ale do té doby by se vrátit nechtěli ani za zlatý prase.

smrk ( 9. prosince 2011 17:03 )

Rudýptáku - rosomáku - lidi nic netvrdí,lidí to vidí.

sosacek ( 9. prosince 2011 17:03 )

Nejdříve si pořádně přečti celý článek a potom teprve něco kvákej rudýocase..

rudyptak48 ( 9. prosince 2011 16:04 )

A to všichni socialisté tvrdí, že je to horší než za komunistů.

Zobrazit celou diskusi