Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Německá trojice rasistů: Vyrobili nacistické Monopoly

Beate Zschäpe (36), Uwe Böhnhardt (†34) a Uwe Mundlos (†38) vymysleli zvrhlou hru - nacistické Monopoly
Beate Zschäpe (36), Uwe Böhnhardt (†34) a Uwe Mundlos (†38) vymysleli zvrhlou hru - nacistické Monopoly  (Autor: EPA)
Autor: INT, mel - 
5. prosince 2011
14:02

Policie stále vyšetřuje trojici odporných neonacistických vrahů z německého Cvikova, která zabila celkem 10 lidí. Tentokrát vyšetřovatelé zjistili, že si vyrobili vlastní verzi populární hry Monopoly. Místo ulic však jako hrací políčka posloužily hákové kříže, koncentrační tábory a šílené úkoly typu odevzdat chyceného Žida v dalším koncentračním táboře!

Hru pojmenovali Pogromly podle rasových nepokojů zaměřených proti Židům. Trojice Beate Zschäpe (36), Uwe Böhnhardt (†34) a Uwe Mundlos (†38) poté hru prodávali dalším neonacistům. Chtěli tím tak částečně financovat své
krvavé aktivity.

Místo startovacího pole byl hákový kříž, nádraží změnili neonacisté na koncentrační tábory. Jako platidlo sloužíla říšská marka. Jedno z poliček neslo označení návštěva u vůdce. Kdo vstoupil právě sem a nahlas zakřičel Heil Hitler, mohl si vzít všechny vsazené peníze hráčů.

Hru vymyslelo trio v roce 1997. Prodávat ji měl údajně jeden z jejich blízkých přátel. Prodal jich minimálně patnáct kusů. Jedna vyšla v přepočtu na zhruba 2 tisíce korun.

Uwe Mundlos a Uwe Börnhardt spáchali sérii takzvaných dönerových vražd, při kterých přišlo v letech 2000 až 2006 o život na různých místech Německa o život osm Turků a jeden Řek. Šlo o provozovatele malých obchůdků nejen s rychlým občerstvením. Policie tyto zločiny považovala za jedny z nejzáhadnějších v historii a marně je vyšetřovala. Dvojice nejspíš zavraždila také jednu německou policistku. Záda jim kryla Beate Zschäpe.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi