Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Řidič trolejbusu smrti se u soudu zhroutil: Mrzí mě to!

Autor: Gabriela Peringerová - 
1. prosince 2011
20:20

Jeden mrtvý a třináct těžce i lehce  zraněných lidí. To je bilance tragické nehody trolejbusu s tramvají z letošního června v Brně. Řidič trolejbusu Milan H. (33), který vjel do křižovatky na červenou, stanul ve čtvrtek u soudu. Tváří v tvář zraněným a pozůstalým se zhroutil, po celou dobu výpovědi naříkal. Za obecné ohrožení mu hrozí až deset let ve vězení.

Nehoda se stala na křižovatce ulic Provazníkova a Zemědělská. Státní zástupce ji označil za nejtragičtější nehodu v historii brněnského dopravního podniku. Vyšetřování ukázalo, že mladý řidič trolejbusu vjel do křižovatky na červenou a srazil se s tramvají. "Šlo o velmi pečlivého a dobrého řidiče. Bohužel se stala tragická nehoda. Budu požadovat nepodmíněný trest, řidiči bohužel hrozí až deset let ve vězení za obecné ohrožení," uvedl státní zástupce Jaroslav Mezník.

Anna S., která seděla společně s manželem na zadní sedačce, o svého muže při nehodě (†77) přišla. „Jeli jsme ze zahrádky. Jen jednu zastávku. Pamatuji si náraz. Manžela jsem neviděla, vyletěl zadním oknem ven. Měl strašná zranění,“ plakala žena. Obrátila se i na řidiče trolejbusu. „Manžela mě soud nevrátí, deset let ve vězení mu ale nepřeji,“ tvrdila žena.

Cestující z autobusu před soudem tvrdili, že řidič, který na trase nabral desetiminutové zpoždění,  pospíchal. „Byla to drsná jízda. Jel ostře, agresivně. Na zastávkách spěchal s uzavíráním dveří,“ řekl jeden z cestujících u soudu.

Řidič se při výpovědi klepal a neustále hlasitě naříkal. „Je mi to strašně líto, chci se všem omluvit, semafor si vůbec nepamatuji,“ neustále opakoval nyní již bývalý řidič brněnského dopravního podniku.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi