Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Japonec uškrtil svoji učitelku: Změnil podobu, aby unikl trestu

Japonský vrah před (vlevo) a po vraždě (vpravo)
Japonský vrah před (vlevo) a po vraždě (vpravo)  (Autor: Foto Isifa.com)
Autor: INT, mel - 
28. listopadu 2011
08:13

Japonec Tatsuya Ichihashi (28) v roce 2007 znásilnil a poté uškrtil mladou britskou učitelku Lindsey Ann Hawker (†22). Policie vraha rychle odhalila, podařilo se mu však utéct. Nechal si udělat plastiku obličeje a úspěšně se před spravedlností skrýval dva a půl roku. Svého času nejhledanější vrah Japonska napsal o svém útěku knihu, která se stala bestsellerem. Na základě jeho příběhu nyní vznikne fi lmová adaptace.

Pohledná Britka Lindsey Ann Hawker odjela v roce 2007 do japonského města Chiba vyučovat angličtinu. Jedním z jejích žáků byl i Tatsuya Ichihashi. Když přišla k němu domů na hodinovou lekci, Japonec se na ni z nepochopitelných důvodů vrhnul. Dívku spoutal, znásilnil a brutálním způsobem uškrtil. Mrtvolu ukryl do pískem naplněné vany na svém balkonu. Policii se však rychle podařilo vraha vypátrat. Když si pro něho šla do bytu, podařilo se mu prchnout. Utekl bosý bez jediného zavazadla.

Britka Lindsey Ann Hawker (†22) přijela do Japonska vyučovat angličtinu Britka Lindsey Ann Hawker (†22) přijela do Japonska vyučovat angličtinu | Foto Isifa.com

Právě tím začíná jeho příběh s názvem Než jsem byl zatčený: Zápis z nenapsaných 2 let a 7 měsíců, který napsal během svého pobytu ve vyšetřovací vazbě, když ho policie konečně dopadla. Japonec popisuje, jak pracoval na stavbě na malém ostrově Ohajima, kde jedl pouze ryby a hady. Svůj obličej skrýval pod rouškou a čepicí. Aby změnil podobu, pokusil se znetvořit si obličej pomocí jehel a nožů. Uřízl si dolní ret a z tváří odstranil mateřská znaménka. Když si našetřil dostatek peněz, podstoupil kompletní plastiku obličeje.

Policii se však přesto podařilo vraha dopadnout, trvalo to však víc než dva a půl roku. Před soudem, kterého se zúčastnili také rodiče zavražděné Britky, řekl, že svého činu hluboce lituje. Dokonce tvrdil, že dívku zabil omylem. Soud se nad ním však neslitoval a Ichihashi stráví zbytek svého života za mřížemi.

Zobrazit celou diskusi