Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Žena s gigantickýma nohama: Znovu jí dorostly!

Autor: evak, INT - 
9. listopadu 2011
08:17

Mandy Sellers (36) z britského Accringtonu postihl vzácný Proteův syndrom. Znamená to, že jí k tělu narostly gigantické nohy. Nepomohla ani amputace, nohy ji znovu dorostly! Nyní váží znovu 40 kilogramů.

Před amputací vážily Mandyiny nohy 60 kilogramů. Následně ji potkala i otrava krve, se kterou jí měla pomoci amputace obou nohou. Mandy doufala, že se její stav stabilizuje a nohy přestanou bobtnat. Nestalo se tak. Nohy začaly dorůstat.

Nedávno se Sellers objevila v ranní show ITV, kde vypověděla: "Dospělí dokážou být velice krutí. Nevadí mi, když na mě zírají děti, ale dospělí by měli mít rozum. Ale nenechám se tou nemocí udolat. Jsem odhodlaná zůstat tak mobilní, jak jen to půjde, a bojovat za svou nezávislost.“

Mandy je odhodlaná bojovat. Momentálně má jedna její dolní končetina 20 kilo a obvod přes jeden metr. Už se nevejde ani do protéz. Naděje však umírá poslední. Mandy nepřestává věřit, že na její onemocnění, kterým podle Daily Mirror trpí jen 120 lidí na světě, najdou brzy vědci účinný lék.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi