Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kaddáfího pouštní kryt: Křišťál a mramor si teď užívají rebelové

Autor: šim, INT - 
26. října 2011
11:25

Mramor, křišťál, luxusní nábytek. Tak vypadal úkryt Muammara Kaddáfího (†69) v pouštním městě Syrta, kde se několik měsíců skrýval před povstalci. Ti jeho honosnou vilu po jeho smrti obsadili a náležitě zplundrovali.

Celý život prožil obklopen luxusem, po své smrti prošel mrazícím boxem v supermarketu a skončil pohřben na neznámém místě v pouštním písku.

Jak vypadalo místo, kde se „vzteklý pes“ Kaddáfí po měsíce skrýval? Z mramoru byly podlahy i nábytek, postel, ve které diktátor spal, i noční stolky okolo. Obrovské křišťálové lustry, těžké závěsy, drahé koberce...

Krátce po Kaddáfího dopadení vilu obsadili povstalci. Na památku se nechali vyfotit vítězně usazeni v křeslech, kde sedával jejich úhlavní nepřítel. Komplex budov, kde se ukrýval, s radostí vyplenili.

jakub-moravec ( 27. října 2011 05:50 )

gogo, máte tu pěkný maglajz v tom vašem příspěvku,kde vysvětlujete jak dobře bylo za totality,každý měl práci a bylo trestné nepracovat,pro každého střecha nad hlavou,bydlení zdarma,zdravotnictví zdarma... Ale to přesně máme dodnes v kriminále!!! Celá republika byla KRIMINÁL, celá zadrátovaná ostnatým drátem a kdokoli přelezl hraniční plot,byl okamžitě zastřelen. Chcete-li mít nadále takové výhody, užijte si je v kriminále!! Zapomněl jste uvést to hlavní,že za totality nebyla SVOBODA!

jakub-moravec ( 27. října 2011 05:35 )

rudýptáku, naprostý souhlas

gogo ( 26. října 2011 21:51 )

O narážky na Váš způsob života si bohužel stále říkáte.. Stále se chválíte což je bohužel znakem (mírně řečeno) ješitnosti... Bohužel ... Co se týče dnešního zdravotnictví, které si tak vynachválit nemůžete, tak je ve stavu, kdy zdravotní pojišťovny mají peníze jen na několik dní a finito... Chápete ? O provizích, farmaceutických loby a dalších nechutnostech v dnešním zdravotnictví ani nemluvě.. Chápete co jsou dnes armády zdravotních zbytečných zdravotních pojišťoven ? A komu slouží ? Pro které jsme my a ne ony pro nás ? A školství ? jeho vynucené zoufalé placení a jeho současná úroveň ? Škoda slov ! A byty dříve ? Stále melete o splácení Vašeho družstevního bytu a nechcete přiznat, že bytů státních, podnikových a svépomocných byla většina. Ano, ve svépomocných, budoucí majitelé bytů dali do získání bytu svůj čas (stavební brigáda) a stát dal (zdarma!) materiál a stavební dozor. Kolik tisíc lidí by dneska tuto možnost bralo ! A co se týče vesnice ? Tam se rozdávaly zdarma nejen řadovky a i rodinné domy (většinou typu Okal) jen za podpis, že manželé budou nejméně 10 let pracovat v JZD… I toto se musí pro dnešní mladé zdát neuvěřitelnou informací. Takže toto je má pravda milý pane gevi… A teď si můžete jít zaběhat. Aby jste byl stále mladě vypadající a zdravý. Jak sám píšete…

gevi ( 26. října 2011 20:33 )

Podzim života nechte na pokoji, stejně jako narážky na můj způsob života. A anonymní jste vy přece taky. K těm urážkám: Pokud tvrdíte, že byty byly zadarmo, pak jednoduše a prostě lžete. NĚKTERÉ byty byly státní, nebo podnikové, ale na ty neměly statisíce lidí "nárok". Byty svépomocné jste si pěkně odpracoval a co neodpracoval, tak tvrdě zaplatil. Zdravotnictví a školství nechcete diskutovat, protože to tak je a vy to víte. Pokud jste byl za socialismu v nemocnici, bylo vás na pokoji patnáct, na chodbě byla společná jedna sprcha a dva záchody. Pokojů na chodbě bylo osm. Tak jsem já ležel v okresní nemocnici dvakrát na dvou odděleních (a to v osmdesátých letech). Bez úplatku nebo známosti jste nedostal zahraniční lék atd. Ale to vy víte stejně dobře jako já. Možná jste v osmdesátých letech (dříve těžko to se žilo z podstaty první republiky) měli v Ostravě už trochu modernější nemocnici, to nevím, ale naše okresní byla otřesná. To, že si ve školství můžete koupit diplom přece nesouvisí s tím, že školství je v zásadě (dosud)zadarmo a že můžete až k diplomu dojít ve státních školách bez poplatků. Ve zdravotnictví sice ještě naplatí zákon o nadstandardu, ale za prachy vás opravdu někde budou nosit na rukou a za úplatky se budete někde mít jako v ráji. Ale v tom je nemorálnost lékařů a zdravotnického personálu, ostatně vy jste je velice podporoval při jejich vyděračské akci. Za čtrnáct dní budete mít příležitost podporovat je znovu, protože došlo na to, co jsem psal, ve zdravotnictví peníze nejsou a musí se vybrat od pacientů, což lékaři dobře vědí, ale ani to nebude stačit. Ale to jsem odbočil. Příště prosím, abyste místo osobních narážek, diskutoval věcně a vyvrátil mi moje názory. Nikoli naříkal, že vás anonymně urážím. Mně vůbec nedělá dobře někoho urážet, ale pokud někdo vědomně píše lži, pak je tak nazvu. Znovu a jednoznačně: Není pravda, že za socialismu byly byty zadarmo.Mimochodem, o té půjčcě na dům vím mnohem více než vy, a nijak levné to opravdu nebylo.

rudyptak48 ( 26. října 2011 17:18 )

gogo... tentokrát s tebou souhlasím. A s tou katolickou církví u nás je to opravdu problematické, jak píšeš v předchozím článku. Pravidla, které hlásal Ježíš jsou správná, a zatím nebyla překonána. Bohužel, církevní organizaci, její hierarchii, rituály, různé encykliky, odpustky, svatořečení a další věci, vytvořili lidé, a ne vždy s upřimnými úmysly. Jako ve všech organizacích, i zde je všechno závislé na nich. Pokud praxe neodpovídá teorii, je těžké přesvědčovat lidi o své pravdě a víře. Opět opakuji slova Jana Wericha, lidi jsou jenom lidi. Stačí se podívat na příspěvky k diskuzím v Blesku. Převažují zde většinou hloupé nadávky a urážky. Když chci diskutovat, tak o tom trochu přemýšlím. Mnoha lidem stačí jen plivat jedovaté sliny. Neuvědomují si, že tím znečišťují své svědomí. Místo, aby jim tato diskuze pomohla, zatěžuje je ještě více. Tyhle špatné myšlenky, i když je napsali do příspěvku, v nich i nadále přetrvají. Na delší psychlogický rozbor zde však není prostor, a pochybuji, že by to někdo četl.

Zobrazit celou diskusi