Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Kaddáfímu volala dcera: Vlasáč je mrtvý, řekli jí rebelové

Autor: INT, ljš, šim - 
24. října 2011
13:51

Svého otce, vzteklého psa Kaddáfího, Ajša zbožňovala. Jeho nepřátele nenáviděla snad víc než on sám. Když se začaly šířit nejasné zprávy o jeho zajetí, okamžitě mu volala. "Starý vlasáč je mrtvý," ozvalo se z otcova telefonu, který zvedl jeden z povstalců.

Muammar Kaddáfí (†69) se patrně nebál prozrazení prostřednictvím svého mobilního telefonu a byl v kontaktu i s tou částí rodiny, která našla azyl v Alžírsku. Krátce po té, co byl dopaden, mu totiž volala jeho dcera Ajša (34). Telefon však zvedl jeden z rebelů a bez skrupulí jí oznámil, že její otec je mrtvý.

Šestatřicetiletá Ajša, která byla vždy horlivou zastánkyní svého otce, utekla do Alžírska spolu se svou matkou a rodinami svých bratrů Hannibala a Mohammeda na konci srpna. Den po příjezdu do země pak dokonce porodila dceru.

Svou politickou aktivitou a horlivostí se vyrovnala svým bratrům, svého otce zbožňovala a neustále mu vyjadřovala podporu. Jeho nepřátele nenáviděla možná víc než sám Kaddáfí.

Když otci volala, byly zprávy o jeho zadržení ještě zmatené. Doufala, že otec bude v pořádku. Telefon však zvedl jeden z rebelů a drsně jí oznámil: "Starý vlasáč je mrtvý! Je po všem!" Ajša zůstala věrná svému dosavadnímu postoji, neprojevila žádnou lítost a začala rebelovi nadávat do prašivých potkanů.

Kaddáfího smrt je pro rodinu o to těžší, že se nebude moct zúčastnit jeho pohřbu a rozloučit se s ním. Kaddáfí má být spolu se svým synem Mutassimem pohřben v rodné Syrtě, i když to úřady zatím ještě nepotvrdily. Jisté však je, že rodina nebude mít nikdy možnost se do Libye vrátit a na místo odpočinku Muammara Kaddáfího se nikdy nepodívá.

gogo ( 24. října 2011 21:50 )

Jak si Američané přáli (a jak konali), tak se také stalo. Zasili vítr. Kdo sklidí bouři uvidíme...

ermino ( 24. října 2011 16:48 )

Citace 1.věty z článku : "Svého otce, vzteklého psa Kaddáfího, Ajša zbožňovala". To už je, milí redaktoři, fakt k blití.

bara ( 24. října 2011 15:57 )

bara ( 24. října 2011 15:57 )

no jo, jenže některá náboženství kremaci zakazují a některá dokonce nařizují to pohřbení do 24 hodin, i islám to nařizuje, což v tomto případě se neuskutečnilo...a v židovském náboženství se musí pohřbívat (nikdy ne spalování) také do 24 hodin... takže i to vystavování jeho mrtvoly je zřejmě ponižující, i z důvodu, že se tak děje i po době, kdy tento muslim měl být už pohřben.

lennne ( 24. října 2011 15:43 )

kdyby to bylo u nas tak laska zvitezi nad nenavisti - skocil na to skoro cely narod a jeste by dostal duchod, ja tam kam patri....v pekle.

Zobrazit celou diskusi