Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Postřelená kongresmanka poprvé ve Sněmovně

Autor: INT, šim - 
2. srpna 2011
11:19

Téměř půl roku po útoku šíleného střelce, který střelil arizonskou kongresmanku Gabrielle Giffords (41) do hlavy, se tato statečná žena objevila ve Sněmovně reprezentantů. Od přítomných politiků se jí dostalo ovací vestoje.

Giffords přijela do Sněmovny, aby se zúčastnila hlasování o navýšení stropu schodku amerického dluhu. Její účast na jednání vyvolala hotové pozdvižení. Všichni přítomní spontánně vstali a začali Giffords vítat bouřlivým potleskem. Ona jim mávala, s některými se objímala.



Rozzářená a překvapená kongresmanka, přestože výrazně pohublá, s krátkými tmavými vlasy místo blond kštice, kterou nosila před lednovým atentátem, a brýlemi vypadala v dobré zdravotní kondici.

Na jejím profilu na sociální síti Twitter se objevila během jednání po dlouhé době zpráva. „Kapitol dneska vypadá nádherně. Jsem hrdá na to, že můžu být dnes večer v práci,“ napsala Giffords svým fanouškům.

Gabrielle Giffords, která je ženou astronauta Marka Kellyho, postřelil v lednu šílený střelec. Zaútočil na ni při politickém mítinku v arizonském Tusconu. Zabil celkem 6 lidí, 13 jich vážně zranil.

jity ( 2. srpna 2011 13:41 )

Nádhera, to je zázrak nejen medicíny, ale i příroda musela udělat své. Zkrátka měla štěstí, že se přežila, každý takové štěstí nemá.Paní to moc přeju a přeji uzdravení samozřejmě všem.

Zobrazit celou diskusi