Co bude s kapry, které si nikdo nekoupil?

Každým rokem zůstanou v kádích, kde se před Vánocemi prodávali, stovky kaprů. Pololeklé a poškozené veterináři vyřadí. V kafileriích z nich vznikne rybí moučka. Zdraví a nepoškození kapři se prodají později.
Podle Rudolfa Provázka z firmy Fishmarket rybářství v Třeboni odvezou zbylé kapry zpět na sádky. „Prodáme je v lednu anebo ještě před koncem roku. Při jejich přepravě vháníme do vozů kyslík, měníme vodu.
Kapři rozhodně nejsou vystresovaní, péče o ně je velmi dobrá.“ V Blatné zase mají svoji zpracovnu. „Co neprodáme sami ze svých sádek v Písku a Strakonicích, chladíme, mrazíme a udíme,“ řekl vedoucí rybářského střediska Augustin Ráž.
Chlazené kapry chtějí hlavně hotely a nemocnice. Stejný osud mají kapři v Hustopečích nad Bečvou. Nájemce zdejšího rybářství Slavoj Haška dává neprodané ryby do zpracovny. „Je u Pavlovic, tam z nich dělají nejrůznější polotovary. Ti kapři jsou kvalitní jako ostatní. Na jejich stav a zpracování dohlížejí veterináři.“
Chtěl jsem s tebou diskutovat. Ale pak jsem si všiml těch učitelek. Ovšem s idiotem/tkou, který/á si myslí, že je bůhvíjak vtipný/á nedislkutuju.