Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Co bude s kapry, které si nikdo nekoupil?

Ti kapři, co se neprodají, nazmar nepřijdou!
Ti kapři, co se neprodají, nazmar nepřijdou!  (Autor: David Malík)
Autor: rap, jos - 
26. prosince 2010
22:07

Každým rokem zůstanou v kádích, kde se před Vánocemi prodávali, stovky kaprů. Pololeklé a poškozené veterináři vyřadí. V kafileriích z nich vznikne rybí moučka. Zdraví a nepoškození kapři se prodají později.

Podle Rudolfa Provázka z firmy Fishmarket rybářství v Třeboni odvezou zbylé kapry zpět na sádky. „Prodáme je v lednu anebo ještě před koncem roku. Při jejich přepravě vháníme do vozů kyslík, měníme vodu.

Kapři rozhodně nejsou vystresovaní, péče o ně je velmi dobrá.“ V Blatné zase mají svoji zpracovnu. „Co neprodáme sami ze svých sádek v Písku a Strakonicích, chladíme, mrazíme a udíme,“ řekl vedoucí rybářského střediska Augustin Ráž.

Chlazené kapry chtějí hlavně hotely a nemocnice. Stejný osud mají kapři v Hustopečích nad Bečvou. Nájemce zdejšího rybářství Slavoj Haška dává neprodané ryby do zpracovny. „Je u Pavlovic, tam z nich dělají nejrůznější polotovary. Ti kapři jsou kvalitní jako ostatní. Na jejich stav a zpracování dohlížejí veterináři.“

stastnyjim ( 27. prosince 2010 20:34 )

Chtěl jsem s tebou diskutovat. Ale pak jsem si všiml těch učitelek. Ovšem s idiotem/tkou, který/á si myslí, že je bůhvíjak vtipný/á nedislkutuju.

monsegur ( 27. prosince 2010 15:08 )

Tady nejde o to,co nějaká ryba má či nemá, ale o to, aby se našlo co nejvíce hlupáků, co na to naletí. Proto ty srdceryvné články pro slabší povahy. Vždycky se přece někdo nachytá, kdo obětuje peníze, aby ubohé tvorečky chránil. A o to přece jde!

hd22 ( 27. prosince 2010 11:32 )

Jak může mít ryba stres? To jste všichni na hlavu? To by se museli stresovat motýli, žížaly, učitelky.... prostě všechny ty jednodušší organismy

siola ( 27. prosince 2010 11:15 )

Jenom naokraj 3.Trojkokote-vole.Ale chtěl jsem něco jiného.Plně souhlasím s názorem,když vidím,že neprodám-tak dám slevu.Ovšem ti rádoby prodejci chtějí vytřískat co se dá.Mnozí se domnívají,že se nabalí jako Pitra(zelinář).Najedné straně všichni pláčou,jak je doprava drahá,ale chovaj se joko české dráhy.Převážejíc vzduch sem a tam. A co setýče toho vystresování kapříků,to teda Gustík prdl do křa.

spoon ( 27. prosince 2010 09:09 )

Zdravstvuj, idiote

Zobrazit celou diskusi