Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hodina hrůzy: Mladou rodinu uvěznili v jeskyni

Rodina zůstala uvězněna v chladu a temnotě. Ilustrační foto
 (Autor: Blesk)
Autor: ČTK, apk - 
5. prosince 2010
21:53

Takový zážitek rodina, která navštívila proslulé Koněpruské jeskyně na Berounsku, rozhodně nečekala. Při příchodu na konec prohlídkové trasy totiž zjistili, že je zaměstnanci v jeskyních zamkli.

Rodina, která navštívila poslední sobotní prohlídku, neopustila jeskyni hlavním vchodem. Pracovníci o nich před uzamčením areálu nevěděli. Někdy je ale opravdu dobře, že existují mobilní telefony. Rodina tak byla během jedné hodiny zachráněna. Vedoucí jeskyní podobný případ nepamatuje. Nikdo nechce pomyslet na to, co by se stalo, kdyby musela rodina s malými dětmi zůstat v mrazivém počasí v chladné jeskyni přes noc.

Zamkli je tam

"Lidé zůstali v jeskyni uvězněni necelou hodinu, než je vysvobodili hasiči společně s vedoucím areálu," informovala mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková.

"Jednalo se o dva dospělé a dvě děti. Údajně došli na konec trasy a zjistili, že jsou zamčeni. Tak šli jeskyní zpět k hlavnímu vchodu a zavolali o pomoc," popsala Kostková. Hasiči následně vyrozuměli vedoucího jeskyní a společně uvězněné vysvobodili.

Byli neopatrní

Vedoucí Koněpruských jeskyní Alexandr Komaško podotkl, že si podobný případ nepamatuje. Rodina podle něj přijela na prohlídku pozdě a zřejmě nedávala pozor, když průvodci vysvětlovali pokyny k průchodu jeskyní.

Pracovníci rodinu před uzamčením jeskyní podle Komaška neobjevili, jelikož při kontrole skončili v mincovně, která se nachází nedaleko východu. Nepředpokládali, že by někdo na konci trasy ještě zůstal.

anelam ( 6. prosince 2010 17:36 )

Pejsanková tě na diskuzi o Gottovi- pomlouvá,že vypadáš jako Ivana Gottová!Nenech si to líbit!!!!

e.44 ( 6. prosince 2010 11:24 )

Taky si říkám, že by měli mít lidi spočítaný. A nezamikat dokud nebude venku stejný počet lidí, co vlezl dovnitř. Tohle byl sice nepříjemný zážitek, ale s dobrým koncem. Ale co kdyby nějaký opozdilec uklouznul nebo zakop a praštil se do hlavy a pořídil si tak bezvědomí nebo těžký otřes mozku? Tak tam do druhého dne umrzne.

zirafa ( 6. prosince 2010 11:22 )

anelam, to víš, pokrok nezastavíš.... ani stále dokonalejší technologie...

milo ( 6. prosince 2010 09:03 )

by měli dodržovat příkazy průvodců, nechodit mimo vytyčené trasy a držet se v blízkosti průvodce, já se držím v jeskyních vždycky za ***í průvodce, abych se někde neztratila...jsem dosti klaustrofobický člověk a tohle se mi stát, na místě umřu strachy, že se udusím nebo, že se jeskyně zřítí....rejpavci zřejmě podotknou, že člověk co je klaustrofobický by neměl chodit do takových objektů, ale můžu vám říct, že lepší terapii než tuhle Vám nikdo nedá...vylézt ven z jeskyně a moci si říct "Dokázal jsem to"....je to jako byste znovu narodili

anelam ( 6. prosince 2010 07:06 )

No mně nabitý mobil-UFON-nepomůže ani doma Musím volat z okna,tím se potvrzuje to volání zdarma.....

Zobrazit celou diskusi