Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jak se stát čertem, andělem a Mikulášem za pět minut

Autor: Jan Horák, šim - 
5. prosince 2010
13:24

VYFOŤTE MIKULÁŠE, ČERTA A ANDĚLA: Dnešního večera se obávají všechny malé děti, které letos zlobily. Může se totiž stát, že potkají zlého čerta, který jim bude vyhrožovat peklem. Na druhou stranu se vedle čertů objeví i andělé a Mikulášové s dárky pro ty hodné děti. Blesk.cz ve spolupráci s časopisem ABC zjišťoval, jak sehnat mikulášské kostýmy a zkoušel se do nich převléct.

Redakce »ábíčka« pak v kostýmech navštívila Nemocnici Na Bulovce a tam rozdala dárky nemocným dětem v ortopedickém oddělení. Sestavit na večer partu v čele s Mikulášem chce trpělivost. Pouhým zapůjčením kostýmů totiž člověk zdaleka nemá vyhráno. Nasoukat se do nich vyžaduje v některých chvílích pomoc druhého.

Když redakce Blesku kostýmy testovala, asistenci potřebovala při nasazování křídel kolegyně, která se převlékala za anděla. Sama by mohla křídla poškodit. Dalším problémem jsou chybějící doplňky. Ke kostýmům některé důležité součásti můžou chybět a je nutné si je vyrobit.

Redakci chyběly mikulášská hůl a fousy. K jejich výrobě použila tyč od koštěte, alobal a vatu s izolepou. Převléct se za Mikuláše tak bylo největší peklo, zatímco navléknout si kostým čerta celkem pohoda.

Mikulášská výzva!

Budete večer mezi dětmi v kostýmu Mikuláše, čerta či anděla? Neváhejte se vyfotografovat a poslat nám snímek na e-mailovou adresu tip@blesk.cz. Ty nejlepší mikulášské fotografie zveřejníme!

Podívejte se, jak si snadno vyrobit čertovskou masku

kacota ( 6. prosince 2010 01:12 )

ja mám velmi pekné fotky mojich detí ako sú andelíčkovia a čertíci ale sem to určite nepošlem, tie komentáre pod nimi by ma určite zabili...

palko1961 ( 5. prosince 2010 17:53 )

libi ten kostym andela. Ale lepsi by bylo kdyby ten kostym uplne odlozila a po koupeli vonela jako andilek. Mnam,mnam

Zobrazit celou diskusi