Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nemá ruce, ale rád střílí! Nohama!

Video se připravuje ...
Autor: INT, dis - 
24. listopadu 2010
10:31

Když tělo postrádá některé končetiny, mozek jejich úlohu přenese na ty, kterými disponuje. Alespoň tak učinil mozek Američana, který je veřejnosti znám pouze pod jménem Michael. Nemá ruce, ale to mu nebrání skočit si s padákem nebo zastřílet z pušky.

Lehne si na kapotu auta, nohy podloží polštářky, nabije pětačtyřicítku a plechovku sestřelí na třicet metrů rychleji než filmový hrdina z indiánek Old Shatterhand.

Sám se jen skromně usmívá, ale jeho bratrance napadlo, že když uloží záběry jeho umění na americký web venkovní střelby, mohlo by z toho něco kápnout. A měl pravdu. Klip s Michaelem v šátku, který obratně používá malorážku, okouzlil celý svět.

e.44 ( 24. listopadu 2010 11:20 )

to jo, ale žádnej zázrak to neni. Před časem, může to být tak dva roky, jsem viděla dokument o ženě, která také neměla ruce a jenom díky šikovnosti nohou zvládala celou domácnost, nákupy, vaření i péči o asi půlroční dítě. A šlo jí to tak dobře a přirozeně, že po chvíli koukání jsem ztratila pocit, že se dívám na postiženého člověka. A měla bych prosbu. Mohl by mě někdo, kdo rozumí zbraním uvédst do obrazu? V článku se píše o pušce (asi doslovný překlad slova gun), dále o pětačtyřicítce a malorážce. A já mám při své dosti chabé znalosti zbraní pocit, že střílí z revolveru ráže 9,5mm, tedy z devítky. Jaká je tedy pravda?

Zobrazit celou diskusi