Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nastoupil jako stařec, vyšel jako mladík

Mladík nastoupil do letadla v dokonalé masce starce
Mladík nastoupil do letadla v dokonalé masce starce  (Autor: isifa.com)
Autor: INT, pf, Kšim - 
7. listopadu 2010
06:22

Špionážní roli jako z filmu předvedl naostro mladý Asiat, který ve věrohodné silikonové masce oklamal letištní kontroly. V převlečení nastoupil na do letu mířícího z čínského Hongkongu do Kanady. Když vystoupil ve své skutečné podobě, zatkla ho policie.

K odhalení pomohl důvtip zaměstnanců aerolinek, kteří si při nástupu zamaskovaného Asiata všimli jeho mladých rukou a dali vědět kanadským kolegům. Mladík, který se během letu odstrojil na toaletě, podle dostupných informací už požádal v zemi o udělení azylu.

Zatím není jasné, jak se falešnému starci povedlo projít přes kontroly na letišti, ani to, jakými doklady se při nich prokazoval. Asiat, který zprvu maskování nepřiznal, je v současné době ve vazbě. Jeho identita není známa. Na letišti v Hongkongu kvůli neobvyklému případu už přistoupili na přísnější kontroly.

anka ( 7. listopadu 2010 14:00 )

pozadal o azyl....to znamena, ze asi tri roky to bude trvat nez se zadost vyridi - a do te doby dostane bydleni, jidlo, podporu, lekarskou peci.....k tomu bude delat na cerno.....

hugu ( 7. listopadu 2010 11:07 )

mladík nevyšel z kriminálu jako stařec.

klika ( 7. listopadu 2010 10:29 )

v masce Fantomase. Přijde mi to,jakoby na sebe chtěl spíš upozornit nebo šlo o sázku...

Zobrazit celou diskusi