Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Konec spálených zad: Náramek, který změří sluníčko!

Autor: jip, hto - 
1. července 2010
05:00

Venku to pěkně připaluje a pokožka volá po krému s ochranným faktorem. Ale kdy se stačí namazat »pětkou« a kdy už musíte použít »dvacítku«? Na to odpoví novinka: Náramek, který otestuje UV záření!

Silikonový náramek jednoduše nasadíte na ruku, vyrazíte ven a během několika vteřin budete vědět, jakou má dnes slunce sílu.

Prospěšná novinka

Tajemství tkví ve světlocitlivém silikonu, ze kterého je tvořena centrální část náramků a hodinek. Podle intenzity záření se barva promění od světle fialové, kdy není nutná ochrana, až po tmavě fialovou, která upozorňuje, že dnes bude lepší se sluníčku vyhnout úplně. Porovnáním barvy náramku se čtyřmi smajlíky, okamžitě zjistíte, jak silnému UV záření je vaše pokožka vystavena.

A jak poznat, jestli váš krém stačí? Nanesete ho na světlocitlivou část náramku. Pokud se natřená část na slunci nezbarví, jste perfektně chráněni, pokud ano, je třeba použít krém s vyšším ochranným faktorem. Na náramku pak průběžně kontrolujete, jestli krém stále působí.

Podle dermatoložky Miloslavy Moskalykové jde o prospěšnou novinku, ale lidé citliví na sluníčko by se pouze na ni spoléhat neměli.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi