Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Playboy ve 3D formátu

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ama - 
15. května 2010
10:46

Časopis Playboy chce přilákat nové čtenáře svým 3D vydáním. Využil současného boomu 3D formátu a nejnovější číslo je k dostání se speciálními dvoubarevnými brýlemi.Podle serveru ct24.cz se bude prodávat za šest dolarů, což je běžná prodejní cena.

Lidé v Playboyi nepochybují o úspěšnosti vydání s dívkami v trojrozměrném zobrazení. Podobný krok chystá i britský bulvární deník The Sun. Za vydáváním 3D časopisů je snaha zarazit klesající zájem čtenářů, se kterým se potýká většina tištěných médií. Jen časopisu Playboy během posledních čtyř let spadl náklad ze 3,5 na 1,5 milionu výtisků.

Vydavatelé v Česku vyčkávají

Server ct24. cz informuje o tom, že čeští vydavatelé zatím vyčkávají. "My bychom nad tím samozřejmě uvažovali a v tuhle chvíli řešíme technickou stránku věci - jak se to tiskne, jaké náklady jsou na brýle a podobně, protože samozřejmě atraktivita formátu 3D je tady dneska velká," reagoval marketingový manažer časopisu Playboy Ivan Pernecký.

Playboy ale rozhodně není první časopis, který tento formát zkusil. Magazín s 3D brýlemi vydal už dvakrát například Sports Ilustrated. A s trojrozměrným rozlišením pracovaly v minulosti především časopisy pro mládež. Navíc už pátého června chystá 3D vydání i britský The Sun.

Nejde o nový trend

Server ct24.cz uvádí, že podle odborníků nejde o žádný nový trend. Vydavatelé se pouze chtějí svést na vlně zájmu o 3D, kterou nastartoval na konci loňského roku film Avatar.

"Jde spíše o marketingové aktivity, které mají podpořit jednorázově prodej. Opravdu to, co by mělo přijít, a údajně už příští rok v Evropě být k dispozici, je přímo tisk displejů. To znamená, že noviny budou pohyblivé," popsal nastupující trendy marketingový odborník Daniel Köppl.

e.44 ( 16. května 2010 01:59 )

Shelby16 ( 16. května 2010 01:21 )

a ty co pózujou za peníze ještě větší krávy Vydělávat na erotice je největší podlost lidstva jak k tomu příjdou ty milióny krásných a poctivých žen z celého světa (jako já), co dřeme za nízký peníz pro nadnárodní společnosti a kapitál ?!

Zobrazit celou diskusi