Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Léto neskončilo: A v Mělníku se už se bobovalo!

Autor: red - 
14. září 2008
05:00

Ještě v pátek se Česko vyhřívalo při odpoledních teplotách kolem 28 °C, avšak včera přišel šok v podobě prudkého ochlazení.

To s sebou přinesla studená fronta, která už zasáhla i části Středomoří. A pořádná zima v sobotu zavládla také na Mělnicku, kde děti dováděly na umělém sněhu, přestože léto v kalendáři ještě neskončilo.

Před hospůdku U Čapoše nechala totiž parta hokejistů navézt dvanáct tun sněhu, aby si děti z okolí mohly pořádně zabobovat. A závodilo se i o ceny.

"Akci pořádáme už počtvrté. Umělý sníh jsme svezli ze zimních stadionů v Mělníku a Kralupech. Byly ho čtyři liazky a dvě avie," řekl Blesku majitel restaurace Martin Ptrečok (33), kterému kamarádi neřeknou jinak než Čapoš.

Dětem tak vůbec nevadilo, že se venku z pátku na sobotu ochladilo na 15 stupňů, protože byly navlečené do kombinéz, oteplováků a čepic s rukavicemi.

Bohužel se do teplejšího oblečení bude teď muset obléct i zbytek republiky, protože i Krkonoše už zasáhly první mrazíky a teploty se od neděle mají pohybovat pouze od 13 do 17 °C.