Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

"Ano" pod vodou nebo na koni?

Autor: kad - 
10. září 2008
15:45

Málokdo se dnes spokojí s pouhopouhou svatbou na úřadě. Čím dál častěji si mladí lidé říkají své "ano" na mnohem romantičtějších a originálnějších místech.

Standardem se stává svatba na hradě nebo na zámku. Najdou se i tací, kteří si přejí mít netradiční svatbu, na níž určitě nezapomenou.

Češi jdou zkrátka s dobou. Více a více párů si vybírá k významné životní události neobvyklá prostředí. Proto se berou při letu v balonu, v přírodě, u moře, v několika metrech pod vodou nebo v zoologické zahradě.

Svatba ve vzduchu

Romantika a adrenalin - to vše při svatbě v balonu Romantika a adrenalin - to vše při svatbě v balonu | Pavel Ryšlink

Výhodou svatby ve vzduchu je, že se jedná o obřad ryze soukromý. Málokdy se do takového podniku pustí další příbuzní či známí. A tak si můžou novomanželé vychutnat obřad jen za přítomnosti oddávajícího a svědků.

I na tomhle se lidi vdávají! I na tomhle se lidi vdávají! | Ondřej Požár

Mnohem odvážnější jsou za hranicemi. Nad městečkem Rendcomb si vzal Darren Mc Walters Katie Hudgson. Oddával je George Brigham. A co bylo na této svatbě zvláštní? Každý se vezl na křídlech jiného dvouplošnika. Ve vzduchu byly tedy naráz tři letadélka.

"Podvodní" sňatek

Komorní atmosféru stejně jako svatba v balonu má i sňatek pod vodou. Více se o tomto netradičním obřadu dočtete zde.

Novomanželský "mokrý" polibek Novomanželský "mokrý" polibek | Ondřej Požár

Svatba na koni

Která z žen by si nepřála, aby její budoucí manžel přicválal k oltáři na bílém koni jako princ? Přímo pohádkovou svatbu měla Iveta Bartošová - Pomeje. Její Jirka jí tak splnil sen.

Pomeje přicválal na bílém koni jako princ. Pomeje přicválal na bílém koni jako princ. | David Malík

Čtěte také:

Svatba vracející se zpěvačky a zkrachovalého producenta

Svatba Ivety a Jiřího ve fotografiích

 

Svatba v ZOO

Příjemným rozptýlením vážného obřadu může být pro milovníky zvířat mávání sloních uší. V ústecké zoo si slíbili věrnost až za hrob Hana a Přemysl Plačkovi.

Svatba u slonů Svatba u slonů | Jana Ulrichová

Více se o jejich svatbě dočtete zde.

"Ano" u moře

Mít svatbu v zahraničí nepatří zrovna k nejlevnějším záležitostem. Stojí to také hodně papírování, ale výsledek snad stojí zato.

Svatba u moře Svatba u moře | Patrik Eliáš

Zážitek na celý život mají svatebčané určitě zajištěný.

Svatba pod širým nebem

Hezkou svatbu však můžete mít i někde na louce v České republice. Tato varianta je jistě velmi levná a poměrně oblíbená. Tento zvyk se k nám dostal z Británie a symbolizuje lásku k přírodě.

 

Svatbu pod širým nebem měla i Petra Faltýnová Svatbu pod širým nebem měla i Petra Faltýnová | Ladislav Křivan

Petra Faltýnová se sice vdávala pod širým nebem, ale zvolila si variantu na vyšší úrovni. Nutno podotknout, že si vybrala tak, aby byl obřad důstojný i pro příbuzné.

Čtěte také:

Faltýnová: Svatební noc byla neuvěřitelná!

Modelka Faltýnová se provdala

Zda je pro blízké novomanželského páru dané prostředí vyhovující, je však v mnoha případech originálních svateb diskutabilní. Chcete, abyste měli skvělý zážitek jen Vy nebo i Vaše rodina?

A kde si ještě můžete vzít svého partnera, abyste byli IN? Co takhle svatba na parníku? Zajímavý může být i sňatek v hasičském autě či na rozhledně. Poněkud nepraktickou nicméně vskutku netradiční svatbu představuje obřad na motorce či na kole.