Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Nahotu na pláži miluje pětina populace

Nahotu na pláži miluje pětina populace
Nahotu na pláži miluje pětina populace  (Autor: Famous)
Autor: Famous - 
31. srpna 2008
15:18

Pětina evropské populace miluje nudismus. Navštěvuje dva typy nudapláží a rozděluje se na hedonisty, naturisty i nudisty.

Jednotlivé země se sice mezi sebou liší v procentuálním zastoupení nudistů, ale zhruba dvacet procent lidí mířících na dovolenou k moři rádo pobíhá na sluníčku a ve vodě bez plavek.

Podle společnosti Cheapflights neustále obliba nahoty roste. Zatímco v bývalém východním Německu má tradici, v ostatních zemích milovníci nudismu teprve pomalu rozšiřují své řady. Každý rok však na nudipláže míří více lidí a v současnosti je to zhruba pětina všech přímořských rekreantů.

A milovníci nahoty se sdružují do různých skupin, které se mírně liší svou filozofií. Na stejné pláži tak vedle sebe můžete potkat hedonisty, naturisty i nudisty. Jsou k nerozeznání. Zato dva typy nudapláží ano. Na jedněch je nahota povinná. Tedy kdokoli na ni vstoupí, musí shodit ze sebe vše, nebo odejít.

Druhý typ je smířlivější a zřejmě nahrává čumilům. Nahota je tam totiž povolená, ale nikoli povinná. Exhibicionisté se tak okamžitě svlékají, voyeuři si hrají na cudné.

Nejvyhlášenější evropské pláže lze pak nalézt na Mallorce – Playa el Mago, na Krétě – Glykanera či v Chorvatsku – Valalta.

Nudistickou pláž najdete i v Praze. Více zde!