Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nejlepší filmovou honičku vyhrála Mini

Nejlepší filmovou automobilovou honičku nabízí Loupež po italsku
Nejlepší filmovou automobilovou honičku nabízí Loupež po italsku  (Autor: Famous)
Autor: Famous - 
10. srpna 2008
10:43

VIDEO: Pidivozítka značky Mini prohánějící se metrem v Loupeži po italsku jsou tou nejskvostnější automobilovou filmovou podívanou.

Rozhodlo o tom několik tisícovek návštěvníků internetového serveru www.pearlanddean.com. Daleko za Loupeží se umístila filmová klasika v podobě Ronina, Bullittova případu nebo Francouzské spojky. Zabodovalo i Batmanovo přibližovalo.

Symbol britského automobilového průmyslu, Mini Cooper, bodoval na celé čáře. Jeho ladné tvary se v Loupeži po italsku zalíbily čtvrtině hlasujících. Šestnáct procent získali a na druhém místě skončili Bratři Bluesovi. Auta s logem Mini na kapotě pak bodovala ještě jednou, tentokrát v Bourneově identitě, pro kterou hlasovalo patnáct procent lidí.

"Je jasné, proč vyhrály právě tyto honičky. Při žádné z nich nejsou v nějak velké míře využívány speciální efekty, čímž jsou působivější. Navíc použití mini namísto velkých nablýskaných bouráků taky udělalo své. Je to přece jen kultovní britské vozítko," uvedla Kathryn Jacobová, šéfka společnosti Pearl & Dean.

V přední topce žebříčků se umístily také autohoničky z filmů Ronin, Batman začíná a Bullittův případ, kde brázdí ulice San Franciska Steve McQueen.