Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Britská seniorka nebyla u kadeřníka 55 let

 (Autor: Archív)
Autor: Famous - 
9. srpna 2008
08:51

Jean Burgess z Anglie byla u kadeřníka naposledy v roce 1953. Fazona jejího účesu ovšem byla podle ní tak hrozná, že se rozhodla, že už se nenechá ostříhat.

Teď ve svých sedmdesáti je rozčesala a nechala volně splývat. Metr pak ukázal, že mají úctyhodných 165 centimetrů.

V roce 1986 získala ocenění Nejlepší vlasy v Británii, bylo to po třiatřiceti letech růstu. Na počátku všeho byla jediná fotografie, na níž jako patnáctiletá stála vedle porostu konvalinek, které její otec vypěstoval mimo jiné také do svatební kytice královny Alžběty II.

Jenže dlouhé vlasy ji připravily o spoustu času, neboť jen česání jí prý zabere dvě a půl hodiny, mytí pak 45 minut a celý den trvá, než řádně celá hříva proschne.

"Opravdu moc jsem nenáviděla tu fotku, na níž mi bylo patnáct. Musela jsem mít krátké vlasy kvůli škole a cítila jsem se jako kluk. Můj otec byl zahradník a pracoval v královské školce. Takže když mě vyfotil s květinami pěstovanými pro královnin pugét, byla to velká příležitost a pocta, zprotivila jsem si ty vlasy na obrázcích tak, že jsem je nikdy nikomu neukazovala. To je důvod, proč jsem se tehdy tak rozhodla. Když jsem se ve dvaceti vdávala, měla jsem je pod ramena a ve třiceti už sahaly na zem. S pěti dětmi to bylo dost krušné a pamatuji se, že jsem držela v jedné ruce culík a v druhé ruce nůžky a chtěla je všechny ustřihnout, ale pak jsem viděla, jak už jsou dlouhé a neudělala to. Pak jsem je začala nosit v drdolu, takže málokdo tušil, jak dlouhé vlastně jsou a já si je rozplétala jen dvakrát do roka, abych je umyla dětským šamponem," tvrdila seniorka z hrabství Kent listu Daily Telegraph.

Později si slíbila, že je ostříhá ve svých sedmdesáti. Oslavu má za sebou, ale nůžek se stále bojí. "Moje vnoučata by mi to neodpustila. A navíc je to moje atrakce na večírcích," tvrdí Jean Burgessová.