Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Batole se vydalo pěšky 2,5 km pro bonbóny

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Jiří Rubeš, Pavla Drlíková)
Autor: Famous - 
8. srpna 2008
14:09

Británie žije senzačním tříletým capartem, jehož posedlost sladkostmi přinutila vyrazit uprostřed noci na výlet jeho věku nepřiměřeně dlouhý.

Uprostřed noci se vydal do 2,5 kilometrů vzdáleného obchodu, aby si tam koupil laskominy a ukojil tak šílenou chuť na sladké.

Vše se stalo ve středu v noci, kdy se tříletý Max McGrath probudil kvůli šílené chuti na sladké. Nasadil si proto boty svého bratra, o dvě čísla větší, a vyrazil z nezamčeného domu do nočních ulic Longridge. Ve tři ráno ale byly všechny obchody zavřené a batole tak zůstalo zírat dovnitř alespoň přes výkladní skříň. Objevil ho řidič doručovatelské služby James Brown, jenž ho okamžitě odvezl domů.

Když Max vyřkl, kde bydlí, nechtěl Brown věřit svým uším. Chlapce odvezl domů, kde všichni spali jako zabití a rodiče nebylo možné vzbudit. Tak řidič zavolal na pomoc policii.

"Dveře byly zamčené nadvakrát. Max si vzal klíč, odemknul a odešel," tvrdí třicetiletá matka Amy McGrath.

"Je to velmi odvážný chlapec, ale tohle je rozhodně velmi překvapující, že to dokázal. Velmi mě děsí představa, co se všechno mohlo stát, protože musel přejít několik vozovek. Když jsem se ho zeptala, proč šel ven, odpověděl, že si šel pro nějaké sladkosti. Neřekl na jaké měl chuť, jen to, že na sladké," dodala matka. Chlapec však vyrazil do obchodu bez peněz.

Podobný případ se odehrál i v Čechách na Trutnovsku. Více čtěte zde.