Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Nafukovací kostel

nafukovací kostel - ilustrační foto
nafukovací kostel - ilustrační foto  (Autor: AFP)
Autor: Famous - 
6. srpna 2008
15:29

Řeholníci z jihoitalského Molise se rozhodli na pláži Jadranského moře vztyčit nafukovací kostelík, aby zapůsobili na příznivce opalování a povalování.

Chtějí je tak odradit od od nahého slunění a přilákat je naopak ke zbožnému životu a zpěvu svatých písní. V nafukovací replice svatostánku se dokonce budou sloužit mše a konat zpovědi.

Třicet metrů dlouhý kostelík bude nafouknut na pláži poblíž městečka Molise o víkendu, obsadí ho několik kněžích, kteří budou ochotni vyslechnout zpovědi hříšníků, budou sloužit mše a zpívat svaté písně.

"Budou tam čtyři nebo pět lidí, kteří budou zpívat o Bohu," uvedla Chiara Facciová z katolického sdružení Sentinelli del Mattino pro britský list Daily Telegraph.

Ale kostelík bude rušný také v noci. Tehdy chce plážové povaleče odradit od návštěvy nočních klubů a barů v oblasti. Mše a kázání budou probíhat od desíti večer do jedné hodiny ranní.

Také nedaleko Neapole se podle britského listu Daily Telegraph vydala skupina jeptišek na pláž a mezi převlékacími kabinami pomáhají turistům modlit se růženec.

"Koncept plážového kláštera je něco, co oceňují jak výletníci, tak jeptišky samy," tvrdil listu kněz Antonio Rungi.