Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vyměňte moře za vlnobití v akvaparku!

Autor: Lucie Koubová - 
23. července 2008
09:31

Léto je v plném proudu, ale počasí nám zatím moc nepřeje. A tak rybníky a koupaliště zůstávají poloprázdné. Blesk má proto tip, jak si užít vody i se spoustou atrakcí.

Vyrazte do největšího akvaparku ve střední Evropě! Nový Aquapalace v Čestlicích u Prahy vám totiž nabízí spoustu dobrodružství, zábavy, ale třeba i fitness, masáže a kadeřnictví. Ještě jste tu nikdy nebyli? Nevíte, jak se sem dostat, kolik si přibalit peněz? Blesk vám přináší podrobného průvodce.

Do Čestlic se dostanete autem z Prahy po dálnici D1 směrem na Brno. Nebo autobusovou linkou 324, 325, 328, 363 z metra Opatov. Další možnost je počkat si na Aquabus, který jezdí zdarma také z Opatova. Pokud pojedete autem, zaparkujete přímo v areálu zdarma.

Kolik zaplatíte?

Na pokladnách zaplatí dospělák 240 a dítě 140 korun na dvě hodiny a obdrží čip. Na ten se dostane na všechny vodní atrakce (kromě spa, posilovny a sauny). V ceně je také půjčení ručníků, šatny, skříňka na cennosti a lehátka.

Tabulka Tabulka | red

Blesk doporučuje

Saunové ceremoniály – 16 druhů, kdy se kameny polévají různými vůněmi. Chcete se cítit aktivně a osvěžit se? Navštivte ceremoniál Laco-brillant. Jste otrávení a potřebujete se uklidnit? Nechte se hýčkat Západoindickou růží.

(Více o Aquapalace v Čestlicích čtěte zde.)


Palác Dobrodružství

Jestli jste milovníky adrenalinu, pak je tento palác stvořený právě pro vás. Čeká tu na vás 6 toboganů (nejdelší měří 140 metrů), 3 skluzavky a spacebowl. Navíc se odtud dostanete do venkovní zóny, kde proudí divoká řeka (celkem 100 m).

Aquapark v Čestlicích Aquapark v Čestlicích | Foto Blesk - Petr Bělka


Palác Relaxace

Místo pro každého, kdo si potřebuje příjemně odpočinout. V této části naleznete plavecký bazén, whirlpool nebo bazén pro potápění. Celým areálem včetně Paláce Relaxace protéká umělá řeka. Odpočinout si můžete i v sauně.

Palác Relaxace Palác Relaxace | Foto Blesk - Petr Bělka


Něco na zub

Je libo osvěžení? V Algida baru máte na výběr hned 20 druhů kopečkové zmrzky. Jedna porce vás přijde na 15 korun. Zakoupit si tu můžete ale i chlazené nápoje. Půl litru vody stojí 22 korun a coca-coly 28 korun.

Něco na zub Něco na zub | Foto Blesk - Petr Bělka


Kudy dovntiř

Vstupní halou projdete přes pokladny, kde si zakoupíte čip. Ten vám v celém areálu slouží jako taková platební karta. Všude máte informační cedule, které vám třeba prozradí, kolik je v akvaparku návštěvníků.

Čestlice Čestlice | Foto Blesk - Petr Bělka


Lidé se baví

Tobogany vyzkoušel i DJ Uwa (36) s přítelkyní

DJ Uwa a jeho doprovod DJ Uwa a jeho doprovod | Foto Blesk - Petr Bělka

 

Vlnobití probíhá v Paláci Pokladů každou půlhodinu

Vlnobití v paláci Pokladů Vlnobití v paláci Pokladů | Foto Blesk - Petr Bělka