To je můj sladký zámek!
Cukrářka Jana Dostálová představila svůj čokoládový zámek, který dělala podle francouzského zámku Chaumont na řece Loiře. Musela to být dlouhá práce
Největší obdiv sklidil včera na přehlídce kuchařského a cukrářského umění Gastro v Hradci Králové obří fondánovo-čokoládový zámek. Jeho autorka, budoucí cukrářka Jana Dostálová (20) z Nové Paky, ho zhotovila po dle francouzského zámku Chaumont na řece Loiře. Čokoládová vůně se nesla na přehlídce široko daleko! Dort ve tvaru zámku byl půl metru vysoký a 90 centimetrů široký. "Byla to strašně nimravá práce. Dělala jsem ho s pomocí mistrové a dalších budoucích cukrářek od ledna každý den asi sedm hodin. Nejtěžší byla asi střecha. Teď jsem strašně ráda, že se to zvládlo. Bylo to nejen fyzické, ale i psychické vypětí," vydechla si autorka slaďoučkého zámku. Na sladký výtvor padly téměř čtyři kila čokolády, dvacet pět kilo bílého fondánu citronové chuti a také trocha karamelu, z něhož budoucí cukrářka udělala okenní výplně.