Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Je sedmá ´nej´ na světě

Animal Kingdom na Floridě je největším Disneyho zábavním parkem na světě a prvním, který se zaměřil na ochranu zvířat. Návštěvníci mohou obdivovat sedm tematických částí parku, od oázy, přes ostrov objevů, až po strom života.
 (Autor: profimedia.cz)
26. února 2008
21:49

Pražské zoo se prostě daří. V pondělí se narodila mláďata vzácných levhartů obláčkových a navíc je zoologická zahrada v Troji řazena k nejlepším světovým zoo

- Pražská zoo má na druhou stranu také hned dva důvody k radosti! Jednak se v pondělí narodila v pavilonu šelem další mláďata vzácných levhartů obláčkových, ale hlavně se Zoologická zahrada v Troji umístila v první desítce na žebříčku nejlepších světových zoo. 'Top nejlepších' sestavil americký magazín Forbes, který je známý v uveřejňování nejrůznějších žebříčků a hitparád. A pražská zoo se umístila na prestižním sedmém místě. "Je to pro nás samozřejmě čest a jsem na to velmi pyšný. Navíc byl ten žebříček sestaven bez našeho přičinění a vědomí, aniž bychom za naši zoo lobbovali. Všech prvních patnáct zahrad znám a jsou to skutečně nejšpičkovější zahrady světa," rozplýval se ředitel pražské zoo Petr Fejk. A jaká byla kritéria hodnocení? Posuzovaly se podmínky pro zvířata, ale i pro návštěvníky, celková estetika, ale i historie a pověst zoologické zahrady.


TOP 15 (podle magazínu Forbes) 1. Animal Kingdom (Orlando, USA) 2. Basel Zoo (Basilej, Švýcarsko) 3. Beauval Zoo (Francie) 4. Berlin Zoo (Německo) 5. Bronx Zoo (New York, USA) 6. Chester Zoo (Velká Británie) 7. Zoo Praha 8. National Zoological Gardens of South Africa (Jihoafrická republika) 9. San Diego Zoo (USA) 10. Schönbrunner Zoo (Rakousko) 11. Singapore Zoo 12. Smithsonian National Zoological Park (Washington, USA) 13. Taronga and Western Plains (Sid ney, Austrálie) 14. Toronto Zoo (Kanada) 15. Ueno Zoological Gardens (Tokio, Japonsko)