Nejlepší čokoláda na světě je z Toskánska

Už počtvrté se volila nejchutnější čokoláda světa. Jako nejlepší byla vybrána luxusní pochoutka z italského Toskánska
Nejlepší čokoládou na světě je luxusní pochoutka pocházející z italského Toskánska. Zlaté kakaové zrno získala čokoláda Toscano Black 63% firmy Amedei v Pise. A to za to, že je nejlepší "od kakaového zrna až po hotovou tabulku". Cenu uděluje každý rok Academy of Chocolate se sídlem v Londýně. Amedei získala hlavní ceny už v letech 2005 a 2006. Letos obdržely od akademie zlaté medaile další tři výrobky Amedei, mezi nimi i nejdražší značka Porcelana z bílé čokolády, která působí skutečně porcelánově. Tabulka této pochoutky o váze 450 gramů stojí 90 dolarů (přes 1500 korun). Další zlatou získala tmavá čokoláda Chuao a pak také mléčná s oříšky. Čokoládu firmy Amedei lze dostat ve čtyř až pětihvězdičkových hotelech a restauracích a v obchodech s luxusním zbožím v Evropě a Americe. Firmu Amedei založila mistryně svého oboru Cecilia Tessieriová a její bratr Alessio v roce 1990. Ročně se v ní vyrobí jen 20.000 čokolád. Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Jako cíl si klade prosazovat větší povědomí o vynikající čokoládě a usiluje o zlepšení její kvality.