Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Chcete na horách ušetřit? Půjčte si lyže

Fotografie
 (Autor: internal)
9. ledna 2008
11:00

Jedete na hory jednou do roka? Pak je zbytečné investovat do nákupu lyžařského vybavení, stačí si ho půjčit

Nejste zrovna super zdatní lyžaři a nemáte potřebu jezdit na hory každý víkend? Nevyplatí se vám dokonce ani vybavení z bazaru? Vydejte se do půjčovny. Musíte ovšem počítat s tím, že nebudete mít nejnovější, nejrychlejší a nejlepší model. Rozhodně ale ušetříte tisíce korun.


Půjčujeme si stále víc "Zájem o půjčené vybavení roste," potrvrzuje Petr Martínek ze Skicentra Petr v Rokytnici. "Češi mají zájem hlavně o dětské komplety lyží i snowboardů, protože každoroční koupě delších lyží se dost prodraží."
Jak se můžeme napálit? * Dejte pozor na hodně staré a oježděné modely vybavení. Dovážejí se za babku z Rakouska, kde se jich chtějí zbavit. * Nenabroušenost hran někdy půjčovny kamuflují vysokou vrstvou vosku, kterou po použití ani nestáhnou. Lyže pak nemusí držet na zledovatělých plotnách. Proto si lyže nejdřív pořádně prohlédněte. * Zeptejte se, jestli půjčovna vlastní sušáky a dezinfekci na boty a zaručuje servis. Slušný podnik by měl mít v ceně i seřízení vázání a pojištění.
Kolik zaplatíme? Půjčovny vybavení do hor většinou určují cenu půjčovného na den. Před půjčením si většinou musíte připravit vratnou zálohu. Za lyže to je od tisíce do dvou tisíc, nejvýše se dává za carvingové lyže a snowboard, až 2500 korun. Ostatně v půjčovném klasických a carvingových lyží bývá někdy až stokorunový rozdíl. (Ceny jsou v korunách za den) Speciální Yetti snowboard, půjčovna Boží Dar lyžařský komplet .......................... 260 snowboard dospělí ....................... 250 snowboard děti ............................ 200 sněžnice dospělí ...........................150 sněžnice děti .................................100 freeski na skoky ........................... 295 helma ............................................. 50 brýle ............................................... 30 kite-draci (na tažení lyžaře po sněhu) ..........................500 až 950 Skicentrum Rokytnice nad Petr, Jizerou lyžařský komplet dospělí .............. 250 lyžařský komplet děti ....................150 snowboardový komplet ................ 300 běžecký komplet ...........................150 Půjčovna Montana, Praha lyžařský carving komplet ............. 290 dětský komplet ..............................190 dětský bigfoot (lyže kraťasy) komplet ........................................ 240 freestyle komplet ......................... 400 freestyle prkno ............................. 360 saně ............................................... 75

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině