Za telecí hřbet dostali bronz

28. května 2007
01:00

Národní tým českých kuchařů se může pyšnit! Z mistrovství světa v Chicagu si přivezl nejedno ocenění

Národní tým českých kuchařů zabodoval. Z mistrovství světa v Chicagu přivezl dvě stříbra a dvakrát bronz. "Je to nepopsatelný pocit. Jsme taková malá zemička a prorazili jsme," svěřil se po návratu do Prahy Pavel Sapík z desetičlenného Národního týmu AKC ČR, šéfkuchař věhlasné pražské restaurace Zlatá studně. Dvanáct týmů z celého světa soutěžilo ve studené (stříbro) a teplé (dvakrát bronz) kuchyni a v cukrářství (stříbro). "Měli jsme obrovskou trému, ale v skrytu duše jsme doufali, že česká kuchyně se svými kuchaři a pokrmy z receptů, které mají kořeny ještě u našich babiček, musí prorazit," pokračoval Sapík s tím, že se hodnotila nejen chuť, ale také zpracování surovin a vzhled. "Na ten se klade obrovský důraz. Trénujeme pořád, ale posledních půl roku před mistrovstvím to byl tvrdý dril," vysvětluje Sapík, který s národním týmem většinou trénoval v hotelu U Koně v Klokočné. Ten totiž patří jeho otci Jaroslavu Sapíkovi, který 30 let šéfkuchařil v hotelu Ambassador - Zlatá husa a obsluhoval honoraci od papeže, přes prezidenty až po prince Charlese s princeznou Dianou.