Upekli si maxiucho

Obří štramberské ucho upekli pekaři Lumír (43) a Ladislav (38) Hezcí. Sladkost měřila v průměru 145 centimetrů!
Ve Štramberku padl rekord! Pekaři Lumír (43) a Ladislav (38) Hezcí upekli obří ucho. Místní cukrovinka, která se v malém městečku na Novojičínsku vyrábí odnepaměti, měla v průměru 145 centimetrů. Běžně má plátek perníkového těsta, který se po upečení stočí do kornoutu, maximálně deset centimetrů. "Vezmete šest kilogramů mouky, šest cukru, 50 vajec, med, prášek do pečiva a koření, a buď to vyjde, nebo ne," řekl Ladislav. "Úspěch je to světový, protože nikde jinde než ve Štramberku se uši péct nemohou," zdůraznil Lumír. Počátkem roku totiž Brusel udělil medovým kornoutům ochrannou známku vázanou na zeměpisné označení výrobku.