Sv. Patrik byl ve znamení ústřic

Na šampionátu v otvírání ústřic se utkali přední čeští šéfkuchaři.
 (Autor: David Malík)
19. března 2007
12:17

Vyhlášenou delikatesu - ústřice - servírovali přední čeští šéfkuchaři o víkendu na pražském Staroměstském náměstí

To byla podívaná! Součástí oslav irského národního svátku - dne sv. Patrika byl o víkendu na pražském Staroměstském náměstí už šestý český šampionát v otevírání ústřic. Utkali se tu šéfkuchaři předních českých hotelů a restaurací a počínali si tak obratně, jako by nikdy nic jiného nedělali. Který z nich dokáže ústřici otevřít nejen nejrychleji, ale i nejkvalitněji - tedy odříznout od škeble, ale nenaříznout, a nejkrásněji ji naservírovat, ten bude reprezentovat Česko na 53. ročníku světového mistrovství v otevírání ústřic v irském Galway. Tomáši Hladíkovi to šlo "jedna radost".