Srdíčka jdou na dračku

Macešková srdce pro zamilované v rukou cukrářky Jany Brousilové jsou k nakousnutí
 (Autor: Vlaďka Hradská)
13. února 2007
12:40

Láska prochází žaludkem - a to i na Valentýna. Cukrářky se proto snaží, aby sváteční srdíčka byla co nejchutnější

Plné ruce práce mají cukrářky před svátkem svatého Valentýna. Cukrárny nabízejí zamilovaným speciální zákusky, o které je obrovský zájem. Nejvíce jdou na odbyt sladkosti ve tvaru srdíček. "K Valentýnu jsme připravili macešková srdíčka podle staré receptury. Je v nich kokos, krém, tmavý korpus, nahoře marcipánová kytička a samozřejmě čokoláda, která působí i jako afrodisiakum," poznamenal ředitel písecké cukrárny a výrobny Matěj Kužel. Rodinná cukrárna Emil Gaigher tak vyrobí denně kolem dvou set těchto sladkých specialit. Zájem je i o srdce perníková a marcipánová.